ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Ισχυρό τείχος ανοσίας προβλέπεται προς το τέλος Ιουλίου

Facebook
Twitter
Το εμβολιαστικό πρόγραμμα τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, στα μέσα Ιουλίου θα έχει χτιστεί ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας. Μόνο χθες οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τις 112.000 Συνολικά από την αρχή του προγράμματος οι εμβολιασμοί έχουν φθάσει τα 3.647.000.

«Με το ρυθμό αυτό μέσα στο Μάιο θα ξεπεράσουμε τα 5,5 εκατομμύρια» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

«Αυτή τη στιγμή οι πλήρως εμβολιασμένοι 1,2 εκατομμύρια, θα πρέπει αυτός ο αριθμός να πενταπλασιαστεί και να φθάσει στο 6. Μέσα Ιουλίου είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Οι ήπιες παρενέργειες αμέσως μετά τον εμβολιασμό είναι φυσιολογικές, τονίζουν οι επιστήμονες: Δέκατα, πόνος στο χέρι ή στα κόκαλα και γενικότερη καταβολή δυνάμεων, είναι μέσα στα πλαίσια της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οδηγίες πριν τον εμβολιασμό

-Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού είναι σημαντική, λίγες ώρες πριν τον εμβολιασμό.

-Όσοι παίρνουν χρόνια αγωγή, να την λάβουν κανονικά και την ημέρα του εμβολιασμού

«Ασπιρίνη, αντισταμινικά και κορτιζόνη δεν συστήνονται, αν δεν τα παίρνουμε. Ας τα χρησιμοποιήσουμε μετά τον εμβολιασμό» τονίζει ο γενικός ιατρός, επίκουρος καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Εμανουήλ Σμυρνάκης.

Πάντως ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, τα μέτρα προστασίας πρέπει να συνεχιστούν ακόμα και από τους εμβολιασμένους, επισημαίνουν οι ειδικοί και προειδοποιούν για ακόμη μία δόση εμβολίου από το φθινόπωρο.

«Η ανοσία δεν διαρκεί για πάντα, ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα χρειαστούν αναμνηστική δόση» υπογραμμίζει ο γιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top