ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Με Pfizer ή Moderna η αναμνηστική δόση εμβολίου τέσσερις εβδομάδες μετά τη 2η

Facebook
Twitter
Τις λεπτομέρειες για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου έναντι του κορωνοϊού ανακοίνωσαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Την αναμνηστική δόση εμβολίου αποκλειστικά με mRNA εμβόλιο για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών που δεν μπόρεσαν να έχουν ικανοποιητική ανοσοανταπόκριση από τον εμβολιασμό τους έναντι του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η Μαρία Θεοδωρίδου

«Η χορήγηση της τρίτης δόσης δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τον βασικό στόχο που είναι ο καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού» τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην παραλλαγή Δέλτα, λέγοντας πως «ανέτρεψε προβλέψεις και προσδοκίες» τονίζοντας ότι ο πλήρης εμβολιασμός παραμένει αποτελεσματικός για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και του θανάτου σε ποσοστό που ξεπερνά το 92%.

Ποιοι θα λάβουν αναμνηστική δόση

«Η χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου, η τρίτη δόση όπως λέγεται, στοχεύει καταρχάς στη θωράκιση των ατόμων που λόγω νόσου ή θεραπείας δεν μπόρεσαν να έχουν ικανοποιητική αντισωματική ανταπόκριση μετά από τους βασικούς εμβολιασμούς και παραμένουν ευάλωτοι στη λοίμωξη» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδωρίδου.

«Ο άλλος στόχος είναι η υπενθύμιση στο ανοσιακό σύστημα, η επανενεργοποίηση της ανοσοανταπόκορισης ώστε να δημιουργηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων και να αναπληρώσουν τη μείωση των αντισωμάτων με την πάροδο του χρόνου που έχει παρατηρηθεί σε μελέτες», συμπλήρωσε.

Σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι η αναμνηστική δόση να χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Άτομα με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων
  • Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση
  • Καρκινοπαθή άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία (χημειοθεραπεία κλπ) ή καρκινοπαθείς με αιματολογικές νόσους
  • Άτομα σε ανοσοκαταστολή, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ασθενείς με αυτοάνοσα, αντιφλεγμωνώδη νοσήματα που λαμβάνουν ειδικές ανοσοποιητικές θεραπείες, όπως και άτομα με HIV λοίμωξη.

«Να επαναλάβω ότι η τρίτη δόση δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τον κύριο στόχο που είναι ο βασικός εμβολιασμός όλων» είπε κλείνοντας η κα. Θεοδωρίδου και τόνισε:

«Μην αμελείτε και μην διστάζετε, στα εμβολιαστικά κέντρα σας περιμένουν τα εμβόλια».

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστκλέους, η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου αναμένεται να ανοίξει στις 3 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η ακριβής ημερομηνία θα επιβεβαιωθεί στην ενημέρωση της επόμενης Δευτέρας.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top