ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: «Ναι» στον εμβολιασμό παιδιών από τους ειδικούς – Η άποψη τους για την τρίτη δόση (vid)

Facebook
Twitter
Υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών άνω των 12 ετών τάσσονται αναφανδόν οι ειδικοί με τον καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη να τονίζει στην στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως «όλα τα παιδιά 12- 17 ετών πρέπει να εμβολιαστούν».

«Οι μελέτες των εμβολίων Pfizer και Moderna έδειξαν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Τα στοιχεία από τον αμερικανικό ΕΟΔΥ δείχνουν ότι από τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας που νοσηλεύονται για covid, το 1/3 χρειάζονται εντατική θεραπεία. Δεν νομίζω να θέλουμε να δούμε τους έφηβούς μας σε ΜΕΘ» πρόσθεσε.

«Τα mrna έχουν πάρει έγκριση για τις ηλικίες άνω των 12. Η οποιαδήποτε έγκριση προϋποθέτει τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές» σημείωσε από την πλευρά του ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Γιώργος Παπαζήσης.

Σχολεία και τρίτη δόση

Στο ερώτημα πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, ο κ. Ζαούτης είπε ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση και ότι θα εξαρτηθεί από την πορεία του εμβολιασμού αλλά και από το πόστοι θα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

«Να αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση γύρω από την πανδημία και να εμβολιαστούμε όλοι για το καλό όλων» υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά στην τρίτη δόση εμβολιασμού, ο κ. Παπαζήσης έκανε λόγο ότι δεν πρέπει να βιαστούμε.

«Ίσως για κάποιες ομάδες όπως άτομα με σοβαρές χρόνιες νόσους ή σοβαρή ανοσοκαταστολη. Αλλά για τον υπόλοιπο πληθυσμό δεν χρειάζεται να ανοίγει η κουβέντα για τρίτη δόση για τον γενικό πληθυσμό. Δημιουργεί ανασφάλεια και ανησυχία» είπε, λέγοντας ότι μετά τους 9 ή 12 μήνες θα πρέπει να υπάρξει τρίτη δόση για τον συνολικό πληθυσμό.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top