ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει σήμερα για τα μέτρα η Επιτροπή – Απόκριες ή Πάσχα;

meth33333

Το δίλημμα «Απόκριες ή Πάσχα» κυριαρχεί στη δημόσια σφαίρα όσο πλησιάζουμε στο άνοιγμα του Τριωδίου, στις 13 Φεβρουαρίου φέτος. Οι αριθμοί των σκληρών επιδημιολογικών δεικτών «πιέζουν» προς αποφάσεις υπέρ της επιστροφής στο χωριό για τον αμνό εις βάρος των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Με τα συγεκριμένα δεδομένα θα συνεδριάσει την Τετάρτη η Επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει τη διατήρηση ή μη των μέτρων. Ο κορωνοϊός άλλωστε παραμένει ανάμεσά μας και το αποδεικνύει καθημερινά με τον πλέον οδυνηρό τρόπο· τους ασθενείς που καταλήγουν καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στις οκτώ ημέρες που μετρά ο Φεβρουάριος ο κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 787 ανθρώπους μετά τους 108 σημερινούς, με το σύνολο στους 822 εφόσον συνυπολογιστούν για το χρονικό διάστημα οι 35 θάνατοι που ενσωματώθηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID-19. Μαζί με τη θνητότητα, σε υψηλά επίπεδα παραμένει και η διασπορά του ιού, όπως προκύπτει από τα 22.889 νέα κρούσματα.

Η μοναδική αχτίδα αισιοδοξίας από τα τελευταία δεδομένα του ΕΟΔΥ, έρχεται από τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών που «έπεσε» στους 524 από 549 χθες. Η εξέλιξη υποδεικνύει ενδεχομένως πως το νούμερο «500» στον σκληρό επιδημιολογικό δείκτη θα έρθει αρκετά νωρίτερα από το τέλος του μήνα, την εκτίμηση δηλαδή των μαθηματικών μοντέλων του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που επικαλέστηκε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες του protothema.gr και ygeiamou.gr, μικρή μείωση υπήρξε και στο σύνολο των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό στην επικράτεια λίγο πιο κάτω από τους 4.600, με 503 εισαγωγές και 535 εξιτήρια το τελευταίο 24ωρο.

You may also like

Comments are closed.