ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Τέλος η μάσκα υπό όρους στις ΗΠΑ

usa masks
Με περισσότερα από 95 εκατομμύρια Αμερικανούς να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης λοιμωδών νοσημάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη χαλάρωση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εκτός αν πρόκειται για πολυσύχναστα μέρη.

Η επικαιροποιημένη οδηγία αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης Μπάιντεν να επιστρέψει τη χώρα σε κάποια κατάσταση κανονικότητας και να πείσει τους νέους να κάνουν το εμβόλιο.

«Εξαιρετική πρόοδο» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αυτή την εξέλιξη.«Εάν εμβολιαστείτε, μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα, με μεγαλύτερη ασφάλεια, τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Έτσι, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, ειδικά αν είστε νεότεροι ή πιστεύετε ότι δεν το χρειάζεστε, αυτός είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος για να κανετε το εμβολιο. Τώρα. Τώρα».

Λόγω της COVID-19 έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 573,000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες , ο υψηλότερος αριθμός από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο.«Δόξα τω Θεύ. Είμαι τόσο χαρούμενη που δεν χρειαζεται να φοράμε τις μασκες όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο. Εγώ τη φοράω γιατί είμαι σε μια πυκνοκατοικημενη περιοχή του κέντρου». «Δεν πρόκειται να εκμεταλλευτώ τη ζωή άλλων ανθρώπων. Αυτό δεν θα το κάνω. θα φοράω τη μάσκα μου και θα είμαι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής»,αναφέρουν κάτοικοι του Μίσιγκαν.

Ενώ ο Τζο Μπάιντεν προωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, ένα ιδιωτικό σχολείο στη Φλόριντα έχει απαγορεύσει στους εκπαιδευτικούς να εμβολιασθούν. Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι «μπορεί να μεταδίδουν κάτι από το σώμα τους» που θα μπορούσε να βλάψει τη «γονιμότητα και την ανάπτυξη γυναικών και παιδιών». Οι επικριτές λένε ότι η κίνηση είναι ένα ακόμη παράδειγμα των κινδύνων παραπληροφόρησης.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ