ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα με τα νέα μέτρα – Όλη η ΚΥΑ

Facebook
Twitter
Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα, 6 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, από σήμερα, Σάββατο 6 Νοεμβρίου:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε δύο rapid test ή PCR την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της εργασίας τους. Το μέτρο ισχύει και για τους εργαζόμενους σε χώρους λατρείας.
  • Υποχρεωτικά rapid test ή PCR για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης. Συγκεκριμένα, η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, στους μικτούς και ανοικτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες. όπως κομμωτήρια θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή rapid test
  • Χωρίς την υποχρέωση για rapid test είναι η επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ, εκκλησίες αλλά και φαρμακεία
  • Αυξάνονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα
  • Η Ιερά Σύνοδος από την πλευρά της απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να προσέρχονται με rapid test στις εκκλησίες.

Εντατικοί έλεγχοι, διπλασιασμός των ποινών  

«Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν», τόνισε ο κ. Πλεύρης κατά την ανακοίνωση των μέτρων, προειδοποιώντας ότι δεν θα υπάρχει «ανοχή σε όσους δέχονται ανεμβολίαστους στους αμιγείς χώρους».

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, αυξάνονται τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ, ενώ θα ισχύει δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας. Επίσης, οι ομάδες θα δέχονται ποινές, αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top