ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Τι εισηγούνται οι ειδικοί στην κυβέρνηση – Παραμένουν τα μέτρα μετά τις 16 Ιανουαρίου;

estiash in 1205 1 scaled 1
Ο κορωνοϊός είναι… εδώ, με το άνοιγμα των σχολείων από σήμερα, Δευτέρα 10.01.2022, να προκαλεί μια αξιοσημείωτη αύξηση στα ημερήσια κρούσματα.

Κάτι που στην κυβέρνηση θεωρούν φυσιολογικό κι αναμενόμενο, όπως χαρακτηριστικά είπε στην καθιερωμένη ενημέρωση λίγο μετά το… πρώτο κουδούνι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αυτό το δεδομένο, σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα από την κινητικότητα κατά την διάρκεια των εορτών, αποτελούν τον καταλύτη σε ό, τι αφορά τις αποφάσεις των ειδικών για το αν θα συνεχιστούν τα μέτρα και σε τι βαθμό και μετά τις 16 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, ισχύουν θεωρητικά μέχρι τις 16 του μήνα, ωστόσο ασαφές παραμένει προς το παρόν τι θα αλλάξει κι από πότε.

Τι φοβίζει τους ειδικούς;

«Η πίεση στα νοσοκομεία δεν αφήνει πολλά περιθώρια» δηλώνει στο newsit.gr επιστήμονας που μετέχει στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, ο οποίος πάντως εκτιμά ότι μόνο η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση θα μπορούσε να επανεξεταστεί.

Με τα ημερήσια κρούσματα να εκτιμάται ότι θα φτάσουν ακόμη και τις 60.000 (!) τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι ειδικοί εμφανίζονται διστακτικοί συστήνοντας λίγη ακόμη υπομονή μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση στην έξαρση της πανδημίας.

Η αποκλιμάκωση αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου εκτιμά η ίδια πηγή, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα «τρέξουν» περαιτέρω και οι εμβολιασμοί «το βασικό όπλο κατά της πανδημίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, θα γίνει νέα συνεδρίαση των ειδικών την προσεχή Τετάρτη, 12.01.2022, με στόχο να παρθούν οι αποφάσεις για το ποια μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν και μετά τις 16 Ιανουαρίου και με ποιο τρόπο, αν δηλαδή κάποια θα «χαλαρώσουν» ή όχι.

Πάντως, σύμφωνα και με τις πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega, ήδη έχει πέσει στο τραπέζι η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, αν η επιδημιολογική εικόνα της χώρα το «επιτρέπει» δεν αποκλείεται να δούμε κάποια «χαλάρωση» στα μέτρα αυτά.

You may also like

Comments are closed.