ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Τουρκία: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα κρούσματα

tourkia koronoios
Η Τουρκία κατέγραψε 94.783 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε διάστημα 24 ωρών, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το Σάββατο, αλλά ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα είπε ότι τα χειρότερα της πανδημίας έχουν περάσει.

Τα ημερήσια κρούσματα αυξήθηκαν σε επίπεδο ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες με την εξάπλωση της παραλλαγής ‘Όμικρον, αλλά ο Kότζα δήλωσε ότι η νέα παραλλαγή θα μειώσει τον αντίκτυπο της πανδημίας γιατί η νόσηση που προκαλεί είναι λιγότερο σοβαρή.

“Η αύξηση που βλέπουμε στους αριθμούς των κρουσμάτων δεν πρέπει να θεωρείται αποθαρρυντική. Ο ιός δεν έχει την παλιά του ισχύ. Το ανησυχητικό μέρος της πανδημίας έχει τελειώσει”, έγραψε ο Κότζα στο Twitter.

Ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων από COVID-19 ανέρχεται σε 174. Στα τέλη Δεκεμβρίου, τα ημερήσια κρούσματα ήταν περίπου 20.000, πριν από την έξαρση των μολύνσεων λόγω της Όμικρον.

You may also like

shutterstock 1133201540 ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διέταξαν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μην δεχτούν γυναίκες στις εισαγωγικές εξετάσεις

Το υπουργείο Ανώτερης Εκπαίδευσης του Αφγανιστάν, που διοικείται από τους Ταλιμπάν, διέταξε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα να μην ...

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ