ΑΘΛΗΤΙΚΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Φίλαθλοι στα γήπεδα: Με… διαβατήριο το εµβόλιο

gipedo agia kosmos emvolio
Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση έχει στα σκαριά πλάνο για προνόμια στους εμβολιασμένους και μέσα στη λίστα της βρίσκονται και… οι φίλαθλοι.

Οι αρχές σκέφτονται να υιοθετήσουν το γαλλικό μοντέλο και πάνω σε αυτό θα οριστεί ο εμβολιασμός ως «διαβατήριο» εισόδου.

Ουσιαστικά δηλαδή, το πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό θα είναι υποχρεωτικό για όποιον θέλει να παρακολουθήσει από κοντά έναν αγώνα, ενώ στο πλάνο υπάρχει πρόβλεψη και για φιλάθλους που θα έχουν αρνητικό τέστ PCR μέχρι το πολύ 72 ώρες πριν.

Αυτές οι «ομάδες» θα μπορούν να μπουν στα γήπεδα, μαζί φυσικά με όσα μέτρα προστασίας χρειάζονται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

superleague 1 8.12 scaled

Η ημερομηνία «κλειδί» και η πίεση

Υπάρχουν βεβαίως και ορισμένα ερωτηματικά. Πρώτον στο ποιοι θα έχουν δικαίωμα εισόδου στις εξέδρες και δεύτερον στο ποσοστό των φιλάθλων επί της χωρητικότητας κάθε γηπέδου που θα επιτρέπεται να εισέρχεται στις κερκίδες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Superleague πιέζει προκειμένου να υπάρξει «πράσινο φως» στο θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κι αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς βασίζονται πολλά στα έσοδα, από διαρκείας, εισιτήρια, χορηγούς κ.ο.κ.

Αυτή την στιγμή, στόχος είναι να υπάρξει έστω και ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στις 25 Ιουλίου. Κάποιοι από τους ειδικούς κάνουν λόγο για 25%- 30%, κάποιοι άλλοι για 30%-50% και όπως φαίνεται ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

You may also like

Comments are closed.