ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μάρκου – Σία Αναγνωστοπούλου: «Ανατροπή του έργου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Αχαΐα»

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΚΟΥ
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου θέτουν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο το κρίσιμο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις εξελίξεις σχετικά με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, θέτουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων και ζητούν από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών να κατατεθεί η απαντητική επιστολή απόρριψης της πρότασης χρηματοδότησης του έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με τους αναλυτικούς λόγους για τους οποίους η πρόταση αυτή δεν εγκρίθηκε.

Μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βρισκόμαστε στο ίδιο χρονικό σημείο με εκείνο για το οποίο η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε ραγδαία κριτική από την Κυβέρνηση σχετικά με την πρόοδό του έργου του Προαστιακού σιδηρόδρομου. Τέτοια περίοδο, ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη λάβει προέγκριση από την ομάδα JASPERS, που συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για τέτοιες χρηματοδοτήσεις.

Μέχρι πρότινος, ο νυν Υπουργός κος Καραμανλής είχε αναγκαστεί από τα πράγματα ή τις περιστάσεις ασμένως και σπασμωδικά να καταλήξει σε ένα μεγάλο μέρος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που ο ίδιος κατήγγειλε στο παρελθόν και ανέτρεψε τον σχεδιασμό της.

Πλέον, η απόρριψη της χρηματοδότησης του δικού του σχεδιασμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείχνει ότι ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη και ότι ο κος Καραμανλής εκτός από ανακόλουθος στις διατυπώσεις, διακατέχεται από διαχειριστική δυσκολία στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο του.

You may also like

Comments are closed.