ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Πελετίδης: Προς νέες κινητοποιήσεις για την υπογειοποίηση του τρένου

patra treno kinitopoiisi 873x432.jpg e1657012460983
Δεν εφησυχάζουν στο Δήμο Πατρέων για το θέμα της υπογειοποίησης του τρένου από το Ρίο έως το νέο λιμάνι, καθώς αυτή τη στιγμή είναι εξασφαλισμένο το κομμάτι από την Κανελλοπούλου και μετά.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δήμου με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα των Συλλόγων και αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση στον νέο σταθμό του τρένου στο Ρίο την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 8 το απόγευμα. Επιπλέον, την επόμενη ημέρα, η δημοτική Αρχή και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα, θα καταθέσουν το ψήφισμα της συγκέντρωσης στον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης ενημέρωσε την Επιτροπή για τις τελευταίες εξελίξεις στο επίμαχο θέμα της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής και την δημιουργία του γραμμικού πάρκου.

«Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί με αιτήματα την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, την συνέχιση λειτουργίας του Προαστιακού και την διαμόρφωση γραμμικού πάρκου στην επιφάνειά της. Δεν θα διαπραγματευτούμε οποιαδήποτε λύση που βλάπτει την πόλη μας και τους κατοίκους της. Δεν θα αποδεχτούμε για τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που επιδιώκουν να φτάσει πάση θυσία, επιφανειακά το τρένο στο λιμάνι, να διχοτομηθεί η πόλη, να υψωθούν τείχη και να υποβαθμιστεί η ζωή μας» τόνισε ο δήμαρχος.

 

You may also like

Comments are closed.