ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα – Κ. Πελετίδης: Πώς σε 10 λεπτά κέρδισε τους νέους σε μια γειτονιά…

Facebook
Twitter

Ο Δήμαρχος της Πάτρας δήλωσε πως δεν αγχώνεται για τις εκλογές. Τονίζοντας: «Όλοι γνωριζόμαστε κι όλοι ξέρουν την αλήθεια μας. Και ο κόσμος καταλαβαίνει…»

 Του Αχιλλέα Ροδίτη

Το χάρισμα… Πελετίδη, να διεισδύει με άνεση σε πολίτες, είναι που τον κάνει ισχυρό και δύσκολο αντίπαλο. Δεν λέμε κάτι παραπάνω από το κοινώς αποδεκτό χαρακτηριστικό του, που ουδείς αμφισβητεί. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που το βασικό μέλημα μερίδας αντιπάλων του, είναι το πώς εκείνος θα «πέσει» και όχι πώς τα επιχειρήματα θα «κερδίσουν».

 

ΤΟΥΣ ΓΟΗΤΕΥΣΕ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ…!

Η «Πολιτεία», λοιπόν, είχε την ευκαιρία να καταγράψει προ ημερών ένα τυχαίο περιστατικό που «λέει» πολλά… Σε μια απλή καθημερινή βόλτα του Δημάρχου Πατρέων στην οδό Μαιζώνος και Καρόλου (κοντά στο παλιό Αρσάκειο – οσονούπω νέο Δημαρχείο) όπου στην πράξη διαπιστώσαμε όσα περιγράφονται παραπάνω. Μέσω συνάντησης του με νεαρούς θαμώνες στο καφέ «Bordeaux», όσο ο ίδιος περίμενε τη σειρά του για… κούρεμα, στον Δημήτρη Δημητσάνο, παλιό ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής, τον οποίο όπως δήλωσε, δεν αλλάζει από τότε που πρωτοήρθε στην Πάτρα.

1 ΕΝΘΕΤΗ 2

Χωρίς να το επιδιώξει, ένας-δυο νεαροί τον πλησίασαν για να τον χαιρετήσουν και εκείνος δεν χρειάστηκε παραπάνω από ένα λεπτό για να τους καθηλώσει με τη συζήτηση του. Και ακόμα πιο εντυπωσιακό; Σ’ ένα 10λεπτο όλο κι όλο παρακινήθηκαν κι άλλοι νέοι που περνούσαν και σταμάτησαν, ενώ κατέφθασαν και γείτονες μαγαζάτορες για να μιλήσουν μαζί του. Ηλικίες; Από 25 έως 35. Έγινε συνωστισμός στο σημείο!

Θέμα συζήτησης; Οι νέοι, οι ανάγκες και απαιτήσεις τους στη δύσκολη αυτή εποχή, τα όνειρα τους και το πόσο αλλιώς είναι σήμερα τα πράγματα και τι πρέπει να γίνει. «Σήμερα οι νέοι είναι πιο έξυπνοι και περισσότερο γνώστες των πραγμάτων απ’ ότι στην εποχή μου. Αλλά τα εμπόδια που έχετε είναι περισσότερα», ήταν μια από τις φράσεις του που πυροδότησε το πάθος για κουβέντα!

1 ΕΝΘΕΤΗ 1

Η κατάληξη; Δεν τον άφηναν να φύγει! Και το πέρασμα του απ’ το σημείο έγινε το θέμα της ημέρας σ’ όλη τη γειτονιά… Κατά δήλωση τους, κανείς από τους νέους που τον συνάντησαν δεν είναι ιδεολογικά με τον Πελετίδη αλλά τους γοήτευσε όλους. Ώρες μετά την αποχώρηση του, μιλούσαν ακόμη γι’ αυτόν…

1 ΕΝΙΘΕΤΗ 3

 

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ: «Όλοι γνωριζόμαστε σ’ αυτή την πόλη…»

Προφανώς δεν αφήσαμε «χαμένη» την ευκαιρία της τυχαίας συνάντησης μας μαζί του, ζητώντας την άποψη του εν όψει των επόμενων δημοτικών εκλογών, σε συνδυασμό βέβαια με τις νέες υποψηφιότητες που υπάρχουν ή θα υπάρξουν.

Ερ:  «Πώς βλέπετε το τοπίο Δήμαρχε;» ήταν η ερώτηση μας.

Απ:   «Οι άνθρωποι μεταξύ μας έχουμε αυτό που λέμε ‘χημεία’. Είναι αυτό που εκπέμπουμε, την αλήθεια μας. Και όλοι την αντιλαμβάνονται. Όταν τους κοιτάζεις εκείνοι νιώθουν τι θες κατά βάθος, τι ζητάς, που αποσκοπείς, γιατί κάνεις ό,τι κάνεις. Και έτσι, σε επιλέγει ή όχι. Οπότε δεν αγχώνομαι…».

Για να προσθέσει επίσης:

«Αυτή η πόλη, πέρα από τη ‘χημεία’,  είναι και μικρή. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Κάποιοι νομίζουν πως είναι μεγάλη και κανείς δεν ξέρει για κανέναν. Λάθος. Ο ένας γνωρίζει ή μαθαίνει για τον άλλον τα πάντα…».

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

15 3 e1671197356721

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top