ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Σκληρή ανακοίνωση Κώστα Πετρόπουλου: “Χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία ως κομματικά φέουδα”

petropoulos
Σκληρή ανακοίνωση για την κατάσταση και τη νοοτροπία διοικήσεων στα νοσοκομεία, εξέδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου “Ιπποκράτης” Κώστας Πετρόπουλος. Συγκεκριμένα, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:

“Οι πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες στα Νοσοκομεία της περιοχής μας, έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο, το πώς αντιλαμβάνεται η Ν.Δ και η κυβέρνηση της, αλλά και οι διορισμένες απ΄ αυτήν κομματικές Διοικήσεις, την διαχείριση της εξουσίας, αλλά και την λειτουργία των Νοσοκομείων.

Δεν θα συμφωνήσω λοιπόν με την άποψη που εκφράζουν οι κάθε λογής ¨παράγοντες¨, ότι τα πράγματα στον χώρο της υγείας πάνε καλά. Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο…, δεν πάνε καθόλου καλά και μπορώ αυτό τεκμηριωμένα να το αποδείξω κι ας βγαίνουν κάποιοι να λένε πως οι μη ελεγχόμενοι απ΄ αυτούς Συνδικαλιστές και συνδικάτα ότι κινδυνολογούν.

Ούτε με την άποψη, ότι οι Εργαζόμενοι βρίσκονται σε μια αγαστή συνεργασία με τις Διοικήσεις, δυστυχώς και εδώ συμβαίνει το εντελώς αντίθετο, δεδομένου ότι οι Διοικήσεις λειτουργούν με το δόγμα, “πας μη δεξιός βάρβαρος εστί”, παρά το ψεύτικο χαμόγελό τους και την επίπλαστη επικοινωνιακή συμπάθειά τους.

Οι Εργαζόμενοι υποφέρουν πραγματικά. Υποφέρουν από την κυβερνητική πολιτική, το εμπαιγμό τους στην μη επίλυση των αιτημάτων τους. Υποφέρουν και από την πρακτική των Διοικούντων στην καθημερινή τους λειτουργία που είναι πιεστική, στην καθημερινή τους συμπεριφορά που έχει έντονα χαρακτηριστικά μπούλινκ, την εκμετάλλευση τους και τον χειρισμό τους από τις Διοικήσεις που έχουν μετατραπεί σε πολιτικά γραφεία εξυπηρέτησης – τακτοποίησης μόνον ημετέρων και έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα γι΄ αυτό.

Οι καρατομήσεις μη ημετέρων στο ΠΠΝΡΙΟΥ και όχι μόνον, οι τοποθετήσεις ημετέρων στο ΠΠΝΡΙΟΥ και στον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ στις θέσεις ευθύνης κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων, αλλά και οι μετακινήσεις Συναδέλφων χωρίς τις αναγκαίες υπηρεσιακές εισηγήσεις αλλά ¨υπογείως¨ με την ¨επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος¨ που θέλουν να έχουν οι Διοικούντες, όπου δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τα προσόντα αλλά και τα προβλήματα υγείας των Συναδέλφων μας, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του τρόπου λειτουργίας τους, στοιχεία και χαρακτηριστικά, πρακτικές και τακτικές που σαφώς εξοργίζουν και που αν προκληθώ μπορώ ανά πάσα στιγμή να απαντήσω με στοιχεία και ονόματα, που αποδεικνύουν πώς αντιλαμβάνονται όλα αυτά, που τα διαχειρίζονται ως κομματικά τους λάφυρα.

Συνεπώς όλοι αυτοί – όσοι μιλάνε για τα αντίθετα, ότι δηλαδή με την νέα δεξιά ζούμε σε μια άλλη καλύτερη εποχή, όπου τα νοσοκομεία δεν είναι κομματικά φέουδα και χώροι τακτοποίησης ημετέρων ή δεν βλέπουν την πραγματικότητα ή λένε ψέματα (και μάλιστα συνειδητά) ή συνειδητά και εργολαβικά έχουν αναλάβει την παραπληροφόρησή μας και κατ΄ επέκταση την παραπλάνηση όλων μας.

Στις πρόσφατες εκλογικές μας διαδικασίες, όπου μόνοι μας οι εργαζόμενοι δώσαμε έναν εκλογικό αγώνα, έχοντας απέναντί μας όλους τους, όλο τον μηχανισμό της Ν.Δ και τον μηχανισμό των Διοικούντων και όχι μόνον, είδαμε πολλά:

Είδαμε την γνωστή δεξιά του ταξίματος και της υποσχεσιολογίας. Των απειλών και της εκμετάλλευσης του πόνου και του δικαιώματος στην δουλειά και άλλα πολλά που απροκάλυπτα έπραξαν και που σαφώς δεν τιμούν κανέναν.

Συνεπώς τα αποτελέσματα των εκλογών, που είναι απόρροια όλων των προαναφερόμενων, των εκλογών όπου το ξανατονίζουμε ήμασταν μόνοι μας ως εργαζόμενοι και όλοι τους με το σπαθί της εξουσίας ανά χείρας,
δεν είναι αποτέλεσμα ούτε ενός ανθρώπου, ούτε κάποιων ¨ανανεωτικών δυνάμεων¨, ούτε της αυτοπαρουσιαζόμενης ως ανεξάρτητης ΔΑΚΕ την οποία εκθέτει με τις συγχαρητήριες ευχές της τοπικός δεξιός βουλευτής, είναι αποτέλεσμα των πιέσεων και των παρεμβάσεων, των απειλών και υποσχέσεων, ενός ολόκληρου μηχανισμού εντός και εκτός νοσοκομείου, που πάλεψε εκμεταλλευόμενος τους πάντες και τα πάντα.

Και ιδιαιτέρως τον πόνο των συμβασιούχων, τους οποίους θεωρεί κτήμα τους, χώρο όπου οργιάζουν τα ρουσφέτια, όπως φάνηκαν με τον καλύτερο τρόπο και στους σχετικούς εκλογικούς καταλόγους που άλλαζαν ως πουκάμισα, όπου είδαμε να φιγουράρουν πάρα πολλοί μετακινημένοι από άλλα Νοσοκομεία όπου είχαν προσληφθεί για την κάλυψη των εκεί αναγκών, αλλά υπερίσχυσε βλέπετε το γνωστό ¨δικά μας παιδιά¨, έναντι της λειτουργίας των Νοσοκομείων και της κάλυψης των αναγκών τους.

Συνεπώς θα το ξανα-επισημάνω: Χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία ως κομματικά φέουδα και ως χώρους τακτοποίησης ημετέρων και ας λένε για το θεαθήναι τα αντίθετα……δυστυχώς γι΄ αυτούς δεν πείθουν κανένα μας.

Θα έλεγα λοιπόν σε όλους αυτούς που συνειδητά προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη και να ωραιοποιήσουν τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι ή να αποδείξουν ότι είναι διαφορετικοί, ότι δεν συμμερίζομαι τις απόψεις τους.

Δεν με πείθουν, ούτε πρέπει να πείθεται κανένας
δυστυχώς συμπεριφέρονται όπως τον λύκο
¨που αλλάζει βέβαια το τρίχωμά του αλλά ποτέ τις συνήθειές του¨.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Σωματείου μας

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

You may also like

Comments are closed.