ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΗΛΙΟΥΝΗΣ: “Δημιουργούμε καλύτερους μάνατζερ για να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο”

Facebook
Twitter

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

 Τα τελευταία χρόνια, η διεθνώς αναγνωρισμένη Μεταπτυχιακή Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ιταλίας, «Rome Business School», έχει φέρει την «επανάσταση» στον χώρο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους ενδιαφερόμενους που «διψούν» να αποκτήσουν αυτή την πρόσθετη γνώση που θα τους «ανεβάσει» πολλά επίπεδα στο management και τους δώσει ασφαλείς διεξόδους στην αγορά εργασίας.

Με μαθήματα είτε διά ζώσης, στην Ρώμη, είτε όμως και online. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τον τίτλο του Master από το Rome Business School, όπως επίσης την διεθνή πιστοποίηση από τα: UCAM (Univeridad Catolica de Murcia) και MUIR (Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Ιταλίας), από το οποίο είναι αναγνωρισμένο.

2 3

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες του ιδιωτικού κλάδου της Υγείας , διοικητικά στελέχη, προσωπικό Ιδρυμάτων Υγείας και Υπουργείων, όπως επίσης σε κλινικούς Ιατρούς, Μηχανικούς ιατρικών μηχανημάτων, καθώς και σε τελειόφοιτους-αποφοίτους του κλάδου Υγείας.

Ξέχωρο ενδιαφέρον έχει και η προσωπική ιστορία του Country Manager του Rome Business School στην Ελλάδα, του κ. Κωνσταντίνου Πηλιούνη.

Η «Πολιτεία» τον συνάντησε, αφενός για να ανακαλύψει τα «μυστικά» της επιτυχίας της Μεταπτυχιακής Σχολής, αφετέρου, για να μάθει τι ήταν αυτό που έκανε τον ίδιο να αλλάξει καριέρα και από υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής, να ακολουθήσει ακαδημαϊκή πορεία και να αναλάβει την ευθύνη εκπροσώπησης του Rome Business School στην Ελλάδα. Καταγράφοντας, μέχρι σήμερα, αξιοθαύμαστη επιτυχία…

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

K. PHLIOYNHS

 

Καταρχάς, κύριε Πηλιούνη, να ρωτήσω… σε ποιους απευθύνεται και τι είναι αυτό που πρακτικά προσφέρει το Rome Business School…

Το Rome Business School είναι Graduate School και προσφέρει μόνο μεταπτυχιακά προγράμματα. Απευθύνεται δηλαδή αποκλειστικά σε κατόχους πτυχίων από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αν και ενδεχομένως να γίνουν  κάποιες εξαιρέσεις για εργαζόμενους με μεγάλη εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο του προγράμματος.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει  καλύπτουν μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων, τόσο  των μεγάλων όσο και των  μικρών εταιρειών, ξεκινώντας από τα κλασικά προγράμματα, όπως Masters in Marketing, Finance ή Human Resources  και φθάνοντας σε πιο σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα, όπως  eHealth,  Artificial Intelligence,  ή  Data Management. Το προγράμματα είναι στα αγγλικά και προσφέρονται είτε  δια ζώσης, στο campus του Rome Business School, στη Ρώμη, είτε online.

Να πάμε λίγο στην αρχή. Πότε και πώς “γεννήθηκε” η προσπάθεια για να έρθει στην Ελλάδα η Μεταπτυχιακή Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ιταλίας, Rome Business School;

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, το Rome Business School είχε προσελκύσει σημαντικό αριθμό Ελλήνων που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν ένα αγγλόφωνο μεταπτυχιακό στη Ρώμη ή online. Ετσι δημιουργήθηκε η ανάγκη για παρουσία στην Ελλάδα. Το 2018 μου ζητήθηκε,  παράλληλα με τις ακαδημαϊκές μου δραστηριότητες, να αντιπροσωπεύσω το Rome Business School  στην Ελλάδα, μέσω της εταιρείας μου PNValue Hellas.

4 1

 

ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΣΕ… ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ!

Ωστόσο ήσασταν για πολλά χρόνια στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας. Τι λοιπόν ήταν αυτό που αποτέλεσε τόσο ισχυρό κίνητρο ώστε να αποφασίσετε να κάνετε στροφή στην καριέρα σας και να ασχοληθείτε με τον ακαδημαϊκό χώρο; 

Πράγματι έκανα στροφή στην καριέρα μου. Απο το 1987 μέχρι το 2017 εργαζόμουν στην εταιρεία Novo Nordisk, με ευρεία θητεία management σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Ωστόσο, το ενδιαφέρον μου για την εκπαίδευση στελεχών ήταν πάντα έντονο και στις περισσότερες χώρες που εργάστηκα είχα στενή συνεργασία με τα αντίστοιχα Business Schools π.χ στην  Ελλάδα με το ALBA, στην Ισπανία με το  ESADE και στην Ιταλία με το Bocconi.

Ειδικότερα στην Ιταλία, η συνεργασία μου με το Πανεπιστήμιο Bocconϊ ήταν άριστη. Όμως η έδρα της εταιρείας μας ήταν στη Ρώμη και του Bocconi στο Μιλάνο, γεγονός που  μου δημιουργούσε αρκετά πρακτικά προβλήματα (λόγω απόστασης), όσον αφορά τους υπαλλήλους στη Νότιο Ιταλία.

Αναζητώντας κάποια εναλλακτική λύση, συνάντησα το Rome Business School. Στο πλαίσιο μιας πρώτης επαφής, έστειλα κάποιους συνεργάτες μου να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα Marketing. Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι ολοκληρώνοντάς το, μπορούσαν να εφαρμόσουν άμεσα στη δουλειά τους όσα είχαν διδαχθεί, ενώ υπήρχε και μεγάλη βελτίωση στην απόδοσή τους.

Κάπως έτσι αποφάσισα να γνωρίσω και ο ίδιος τους ιδρυτές του Rome Business School. Και όταν παραιτήθηκα από την εταιρεία μου, δέχθηκα την πρόταση να κάνω εκεί κάποια μαθήματα. Αρεσαν πολύ στους φοιτητές και εγώ χάρηκα ιδιαίτερα την εκπαιδευτική διαδικασία. Κάπως έτσι, λίγο καιρό αργότερα, βρέθηκα στη θέση του καθηγητή Management στο Rome Business School.

Το ότι είστε άνθρωπος που γνωρίζει την αγορά, άραγε παρέχει μεγαλύτερες διεξόδους στο κομμάτι των μεταπτυχιακών σπουδών;

Οι γνώσεις και η εμπειρία πού απέκτησα στα 30 χρόνια εργασίας στην φαρμακευτική αγορά με βοηθούν σημαντικά να κάνω το μάθημα πολύ πρακτικό και να μεταχειρίζομαι case studies από την δική μου εμπειρία. Αυτό αρέσει πολύ στους φοιτητές και τους προετοιμάζει για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν αργότερα οι ίδιοι σε εργασιακές θέσεις ευθύνης.

 

ΠΟΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ «ΑΝΟΙΓΕΙ» ΤΟ ROME BUSINESS SCHOOL

6 1

Ποιοι δρόμοι ανοίγονται για κάθε κάτοχο του τίτλου σπουδών;

Τα μεταπτυχιακά μας ετοιμάζουν τους φοιτητές μας ώστε να καλύψουν θέσεις ευθύνης σε μεγάλες εταιρείες. Παράλληλα, προετοιμάζει και μια νέα γενιά επιχειρηματιών που μέσα από νεοφυείς εταιρείες μπορούν να πετύχουν πολλά, όχι μόνο για τη δική τους πορεία, αλλά και για την κοινωνία και τους συνανθρώπους τους.

Στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών σε διεθνές επίπεδο, και με δεδομένη την πλούσια εμπειρία σας στον χώρο των επιχειρήσεων, ποιο μήνυμα νιώθετε την ανάγκη να στείλετε στους νέους;

Πιστεύω ότι η εκπαίδευση είναι η ασφαλέστερη επένδυση και συμβουλεύω πάντα τους νέους να μη διστάζουν να επενδύουν σε αυτήν. Θα ήθελα να κλείσω με το όραμα του Rome Business School: «Better managers for a better world», δηλαδή: «Καλύτεροι μάνατζερ για έναν καλύτερο κόσμο». Στόχος μας είναι ακριβώς αυτό: να βοηθήσουμε στη δημιουργία καλύτερων μάνατζερ. Καλύτερων, όχι μόνο σε τεχνικές δεξιότητες. Aυτό που, πάνω από όλα, μας ενδιαφέρει είναι οι μάνατζερ με αξίες και αίσθημα ευθύνης που θα κάνουν το κόσμο μας καλύτερο…

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top