ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΙ ΟΜΩΣ… ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΚΩΣΤΗ ΔΗΜΑΡΑ – Δεν φτιάχνουν δρόμο, αν δεν φτιάξουν πεζοδρόμια!

Facebook
Twitter
2) Κωστη Δημαρα (2) (1)

 

του Αχιλλέα Ροδίτη – από εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΕΙΑ”

Τώρα που καλοκαιριάζει η κατάσταση ελαχίστως καλυτέρρευσε στην οδό Κωστή Δημαρά, στην περιοχή της Αγυιάς, και δεν θυμίζει τίποτα από τον λασπότοπο του χειμώνα! Όμως έτσι και αλλιώς το πρόβλημα παραμένει, όπως επίσης και η αγανάκτηση των κατοίκων, εκ των οποίων και αναγνώστες οι οποίοι μας έστειλαν τις φωτογραφίες από τα κακώς κείμενα της γειτονιάς τους. «Κακώς κείμενα», που δημιουργήθηκαν μετά από έργα της ΔΕΥΑΠ για την σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο.

 

Και που, όπως επισημαίνουν, οι κάτοικοι, καθιστούν έως και ασύλληπτα δύσκολη την πρόσβαση στα σπίτια τους, κατά την διάρκεια του χειμώνα, καθώς ο σκαμμένος δρόμος μετατρέπεται σε χείμαρρο γεμάτο λάσπη και είναι φύσει αδύνατο να προσεγγίσει κανείς, είτε με αυτοκίνητο, είτε ακόμα και με τα πόδια πολύ περισσότερο. Αλλά και τώρα που ο καιρός φτιάχνει, ο δρόμος είναι μία χωμάτινη έκταση με χαντάκια και πέτρες που κάνουν δύσκολη την διέλευση. Βέβαια, το πρόβλημα υπήρχε και στους γύρω δρόμους και παράδρομους, όμως, λίαν προσφάτως η κατάσταση βελτιώθηκε μετά την ρίψη ασφάλτου σε τμήματα που ήταν σκαμμένα.

2) Κωστη Δημαρα (3) (1)

Όχι όμως και στην Κωστή Δημαρά, όπου εκεί συμβαίνει το εξής… απίστευτο κι όμως Ελληνικό! Διότι, το αληθινά οξύμωρο, παράδοξο και συνάμα ασύλληπτα απίστευτο, σε επίπεδο πρωτοτυπίας,  είναι ότι για να μπει άσφαλτος θα έπρεπε προηγουμένως να έχει γίνει η μελέτη για τα πεζοδρόμια, που θα ορίζει επακριβώς τις υψομετρικές διαφορές. Έτσι ώστε, προφανώς, να ξέρουν πόση άσφαλτο θα πρέπει να ρίξουν και μέχρι ποιο ύψος. Και αφού, λοιπόν, δεν υπάρχει μελέτη για τα πεζοδρόμια, δεν φτιάχνουν τον δρόμο! Και οι κάτοικοι περπατούν πάνω από σημεία που έχουν μεταραπεί σε μικρά χαντάκια, πατούν πάνω σε πέτρες και χώματα, περνούν και τα αυτοκίνητά τους, επίσης, πάνω από όλα αυτά, με όποιον κίνδυνο πρόκλησης ζημιάς ή και ατυχήματος.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top