ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κούγιας: Καταθέτει αύριο μήνυση και αγωγή από τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου

kougias 2
Μήνυση και αγωγή θα καταθέσει αύριο Παρασκευή, ο Δημήτρης Θεοδωρικάκος, γιος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου όπως γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος τους Αλέξης Κούγιας.

Η μήνυση θα στραφεί κατά του απόστρατου αξιωματικού των Εσωτερικών Υποθέσεων ενώ όπως επισημαίνει ο κύριος Κούγιας ο γιος του κυρίου Θεοδωρικάκου “θα καταθέσει και μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως εις βάρος και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, για όσα ψευδή έχει δημοσιοποιήσει εις βάρος του και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψή του”

Το μήνυση του γιου του είχε προαναγγέλλει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη την Τετάρτη εξερχόμενος του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης Θεοδωρικάκος: Μήνυση σε απόστρατο αστυνομικό για την υπόθεση του γιου του

Στη δήλωση του έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο ο κύριος Θεοδωρικάκος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «υπέβαλα μήνυση προ ολίγου εναντίον του αποστρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις Αξιωματικού ο οποίος εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται. Οι πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο στην παρέα των τεσσάρων νεαρών, πριν από 15 μήνες, που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευτείς αξιωματικός, κατέθεσαν και έχει εκδοθεί το σχετικό το σχετικό πόρισμα και δεν βρεθεί ουδέν μεμπτόν.

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα λοιπόν προς τους σκευωρούς, σε αυτούς που οργάνωσαν και εκτελούν αυτή την σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους και τον λόγο έχει η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη. Και κάτι ακόμα με την τιμή και την υπόληψη του γιού μου και της οικογένειας μου δεν θα αφήσω κανέναν να παίξει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Προ ολίγης ώρας ελήφθη από την γραμματέα μου εξουσιοδότηση του 23χρονου Δημήτρη Θεοδωρικάκου, αριστούχου φοιτητού στο πλέον φημισμένο παγκοσμίως Πανεπιστήμιο Οικονομικών Σπουδών υψηλού επιπέδου «Bocconi University», με την οποία με εξουσιοδοτεί όπως προς προάσπιση της τιμής και της υπολήψεώς του καταθέσω μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως, της ψευδούς καταθέσεως και της παραβάσεως καθήκοντος κατά του εν αποστρατεία ευρισκομένου πλέον πρώην επικεφαλής της Αμέσου Δράσεως της ΕΛ.ΑΣ. για όλες τις παράνομες – εγκληματικές συμπεριφορές εις βάρος του από τον συγκεκριμένο πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Με την ίδια εξουσιοδότηση μου δίνει την εντολή όπως καταθέσω εις βάρος του και αγωγή αποζημιώσεως, τόσο για την αδικοπραξία την οποίαν διέπραξε εις βάρος του με την κατάθεσή του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεως της ΕΛ.ΑΣ., τριάντα λεπτά προτού ανακοινωθεί επισήμως η αποστρατεία του (την εγνώριζε ήδη), με την οποίαν θα διεκδικηθεί υπέρ του το ποσόν των 100.000 ευρώ, όσο και για την προσβολή της προσωπικότητός του, δια την οποίαν θα διεκδικηθεί μέσω της δικαστικής οδού το ποσό επίσης των 100.000 ευρώ.

Με την ίδια εξουσιοδότηση μου εδόθη η εντολή όπως καταθέσω μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως εις βάρος και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, για όσα ψευδή έχει δημοσιοποιήσει εις βάρος του και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψή του, αλλά κατά του συγκεκριμένου προσώπου να καταθέσω και αγωγή αποζημιώσεως για την προσβολή της προσωπικότητάς του, με όσα καθημερινώς μέχρι σήμερα ψευδή και συκοφαντικά διέδωσε εις βάρος του, διεκδικώντας υπέρ του το ποσό των 100.000 ευρώ.

Σημειωτέον, ο Δημήτρης Θεοδωρικάκος, εκτός από αριστούχος φοιτητής υπήρξε και επίλεκτος μπασκετμπολίστας, συμμετέχοντας σε επίσημα πρωταθλήματα, προτού αναχωρήσει για τις σπουδές του στην Ιταλία και ουδέποτε έχει καπνίσει έστω στη ζωή του. Οι μηνύσεις και οι αγωγές, λόγω υπεραπασχολήσεως των συνεργατών μου και εμού, θα κατατεθούν ή αύριο Παρασκευή 3/2/2023, ή τη Δεύτερα 6/2/2023. Μηνύσεις και αγωγές εις βάρος των ιδίων προσώπων θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες και τα υπόλοιπα πρόσωπα, τα οποία εμφανίζονται σε φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί”.

Αθήνα, 2/2/2023

Με εκτίμηση και Σεβασμό

You may also like

Comments are closed.