ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Κούρεμα» και απαλλαγή ενοικίων και για τον Απρίλιο

Facebook
Twitter
Την απαλλαγή από τα ενοίκια του Απριλίου για τις περίπου 200.000 επιχειρήσεις που και σήμερα δεν καταβάλλουν το μηνιαίο μίσθωμα, και ενδεχομένως του Μαΐου (για όσες θα παραμείνουν κλειστές) σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να τις βοηθήσει να επιβιώσουν, όταν θα ανοίξει η αγορά. Ταυτόχρονα, θα συνεχισθεί όπως φαίνεται  και για τον μήνα Απρίλιο, το μειωμένο κατά 40% ενοίκιο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. 

Η επέκταση και τον Απρίλιο του μηδενικού ενοικίου αφορά τους κλάδους του λιανεμπορίου, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και των μεταφορών με το κόστος να φθάνει στα 70 εκατ. ευρώ τον μήνα, που σημαίνει ότι, εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει στη θεσμοθέτηση των μηδενικών ενοικίων για ακόμα δύο μήνες, το κόστος θα ανέλθει στα 350 εκατ. ευρώ (διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου). Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα συνεχίσουν να αποζημιώνονται από το ελληνικό κράτος ως εξής:

1. Καταβολή αποζημίωσης που θα ανέλθει στο 80% των απολεσθέντων ενοικίων των μηνών Απριλίου και Μαΐου σε όσους ιδιοκτήτες – φυσικά πρόσωπα εκμισθώνουν ακίνητά τους στις επιχειρήσεις, που δεν θα καταβάλλουν ενοίκιο.

2. Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του μηνιαίου ενοικίου των μηνών Απριλίου και Μαΐου, για τις επιχειρήσεις που εξακολουθούν να πλήττονται οικονομικά από την υγειονομική κρίση. Η απαλλαγή θα ισχύει και για τα ενοίκια κύριας κατοικίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων, καθώς επίσης και για τα ενοίκια φοιτητικής στέγης των τέκνων των εργαζομένων αυτών.

3. Καταβολή αποζημίωσης στους φορολογουμένους που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους στις πληττόμενες επιχειρήσεις και στους εργαζομένους των επιχειρήσεων αυτών, οι οποίοι είναι σε αναστολή συμβάσεων εργασίας. Οι αποζημιώσεις αντιστοιχούν στο 50% των απωλειών. 
Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα ξεκίνησε η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών των αποζημιώσεων για τα μηδενικά ενοίκια του περασμένου Ιανουαρίου, ενώ θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα ποσά των εκκρεμοτήτων, για τα μειωμένα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020.
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top