ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΚΟΒΟΥΝ «προειδοποιητικά» το νερό σε όσους χρωστούν

Facebook
Twitter
Του Αχιλλέα Ροδίτη
«Βροχή» και με έντονο τον χαρακτήρα αιφνιδιασμού… έπεσαν, την περασμένη εβδομάδα, οι διακοπές υδροδότησης σε σπίτια της Πάτρας, εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μάλιστα το πρωί της Τετάρτης, επικράτησε έντονη προσέλευση δημοτών στο τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της Επιχείρησης, στην Ακτή Δυμαίων, σε μια προσπάθεια να κάνουν επιτόπου ρύθμιση, προκειμένου να επιστρέψει άμεσα το νερό στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα, επρόκειτο για «προειδοποιητικές διακοπές», οι οποίες ξεκίνησαν στο πλαίσιο άσκησης πίεσης προς καταναλωτές με υπέρογκα ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου να υποχρεωθούν σε συμφωνία διακανονισμού.

Κάτι που μέχρι σήμερα δεν γινόταν, καθώς ήταν ξεκάθαρη και σαφής η πολιτική της δημοτικής αρχής να μην κόβει το νερό στους δημότες, εξαιτίας της όλης δύσκολης κατάστασης με την πανδημία.

Όμως, μετά την άρση του lockdown και της επανεκκίνησης της αγοράς, ξεκινά η φάση επανόδου στην πρότερη κατάσταση, άρα και οι καταναλωτές θα πρέπει να αφυπνιστούν και να προχωρήσουν σε άμεσες εξοφλήσεις ή έστω τακτοποίηση των οφειλών τους, μέσω ρύθμισης.

Ήταν κάτι για το οποίο ο κ. Παπανικήτας είχε εγκαίρως προειδοποιήσει με σχετικές δηλώσεις του, προς τοπικά μέσα ενημέρωσης.

papanikitas

 

Συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων που είχε κάνει στην «Πολιτεία» τον Μάρτιο, όταν επί λέξει είχε τονίσει:

«Με βάση την πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή, δεν γίνονται διακοπές νερού για οφειλές.

Άρα οι συνδημότες μας δεν έχουν λόγο να αγχώνονται. Ας κάνουν υπομονή μέχρι να περάσει αυτή η μπόρα του κορωνοϊού και μόλις με το καλό τελειώσουμε από αυτή την περιπέτεια της καραντίνας, θα ξαναμπούν όλα σε σειρά».

Με άλλα λόγια είχε προϊδεάσει για την έναρξη διακοπών, οι οποίες πράγματι ήταν «προειδοποιητικές» κάτι που φάνηκε από την άμεση επανασύνδεση του νερού, σε όσους καταναλωτές δεν επέδειξαν αδιαφορία, αλλά έσπευσαν να συνεννοηθούν με τους υπευθύνους της επιχείρησης, για τον χρεωμένο λογαριασμό τους.

 

ΜΕΙΩΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΑ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Σε εκτενές ρεπορτάζ της η «Πολιτεία» είχε αποκαλύψει προ διμήνου, ότι τα έσοδα στα ταμεία της ΔΕΥΑΠ, μειώθηκαν για το έτος 2020 κατά… 1 εκατομμύριο ευρώ! Εξαιτίας φυσικά του ξεσπάσματος, της υγειονομικής κρίσης και της καραντίνας και αναστολής λειτουργίας της αγοράς.

Όμως η πληρωμή λογαριασμών μειώθηκε ακόμα περισσότερο και για έναν επιπρόσθετο λόγο: Επειδή παράλληλα πολλοί από τους ενδιάμεσους σταθμούς πληρωμής του νερού (πχ. πρακτορεία ΟΠΑΠ), είχαν αναστείλει την λειτουργία τους στο πλαίσιο των περιορισμών.

Και εκτός όλων αυτών υπήρχε και η κατηγορία των ηλικιωμένων, που ούτως ή άλλως αδυνατούσαν να μετακινηθούν προς την ΔΕΥΑΠ, για να πληρώσουν τον λογαριασμό. Προβλήματα τα οποία αναγνωρίστηκαν από την ΔΕΥΑΠ και τη δημοτική αρχή, εξ ου κι αυτή η στάση κατανόησης προς όσους δεν πλήρωναν.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top