ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουριστική Αγορά: Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής βλέπουν οι επιχειρηματίες

rodos touristes
Παρά τις πυρετώδεις προετοιμασίες των επιχειρηματιών της τουριστικής αγοράς και το «πράσινο φως» που έχει ήδη δοθεί από την κυβέρνηση για «άνοιγμα» της χώρας στους επισκέπτες από το εξωτερικό, στις 14 Μαΐου, η αγορά δεν έχει «ζεσταθεί» ακόμη, καθώς όλοι τηρούν στάση αναμονής μέχρι να προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία και να ισχύσουν όσο γίνεται λιγότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, τόσο στις χώρες προέλευσης, όσο και στους τελικούς προορισμούς.

Από τον Ιούλιο η “πραγματική” σεζόν

Μεταβατική και παράλληλη με την πορεία των εμβολιασμού για την Covid-19, θα είναι η τουριστική σεζόν του 2021, σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr. Όπως λένε φορείς του χώρου και επαγγελματίες της αγοράς, επικρατεί μια στάση αναμονής για το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι προβλέψεις λένε πως για την τουριστική αγορά, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά στο σκέλος του εμβολιασμού, η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει επί της ουσίας από τον Ιούλιο και μετά. “Δεν περιμένει κανείς ότι 14 Μαΐου η Ελλάδα θα γεμίσει με τουρίστες. Το ρεαλιστικό σενάριο λέει ότι τουρισμό θα έχουμε στη χώρα από τον Ιούλιο και μετά, το β’ εξάμηνο δηλαδή. Αλλά είναι ένας ικανός χρόνος προετοιμασίας αυτός, που πρέπει να κινηθούμε προφανώς γρήγορα, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Τι θα γίνει με το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τη διαπραγματευτική του θέση σχετικά με την πρόταση για το πιστοποιητικό που επανεπιβεβαιώνει το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ έχει ήδη εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές τάσσονται υπέρ ενός “πιστοποιητικού της ΕΕ για τη νόσο COVID-19” αντί ενός “Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού” σύμφωνα με την Πρόταση της Κομισιόν και υποστηρίζουν ότι οι κανόνες θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ το πολύ για 12 μήνες.

Το έγγραφο, το οποίο θα μπορεί να διατίθεται σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, θα βεβαιώνει ότι ένα άτομο είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, είτε έχει λάβει αρνητική διάγνωση μετά από διεξαγωγή τεστ στο πρόσφατο παρελθόν, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας, θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένος είτε να έχει περάσει αρνητικό τεστ ή να έχει αναρρώσει από κορωνοϊό. Θα υπάρχουν επίσης δειγματοληπτικά και στοχευμένα τεστ στα σύνορα.

Πηγή: capital.gr

You may also like

Comments are closed.