Κρούσματα ινδικής μετάλλαξης και στο Βέλγιο – Νέο συμβόλαιο της Ε.Ε με την Pfizer

Facebook
Twitter
Νέα ώθηση στους εμβολιασμούς των Ευρωπαίων φιλοδοξεί να δώσει η Κομισιόν, που είναι έτοιμη να υπογράψει τη μεγαλύτερη συμφωνία για διανομή εμβολίων στον κόσμο με την Pfizer.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μίλησε για συμφωνία διανομής έως 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων μέχρι το 2023. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα πως θα υπάρξουν αρκετές δόσεις για να εμβολιστεί το 70% των ενηλίκων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και τον Ιούλιο.

Η εταιρεία Pfizer ετοιμάζει για το καλοκαίρι μια εκδοχή του εμβολίου της για την Covid-19, που θα είναι ήδη αραιωμένο και θα μπορεί να φυλαχθεί για μήνες στη θερμοκρασία ενός «κλασικού» καταψύκτη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Ινδία είναι απελπιστική. Τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα 330.000, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί σε όλο τον κόσμο από την έναρξη της πανδημίας. Ανησυχία προκαλεί και η διπλή μετάλλαξη του νέου στελέχους που εμφανίστηκε στη χώρα και έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής στη Βρετανία, αλλά και στο Βέλγιο μεταξύ Ινδών φοιτητών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top