ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ: 65 ζευγάρια πινακίδες για παράνομη στάθμευση, μόνο σε μια μέρα!! – Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφ. Πολιτεία)

«Μάχη» για το κυκλοφοριακό της Πάτρας δίνουν όλες αυτές τις ημέρες οι αστυνομικές δυνάμεις, της Τροχαίας αλλά και της Άμεσης Δράσης, ύστερα από την σχετική οδηγία που έδωσε ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ελλάδος Ανδρέας Τσαπικούνης, συνεπεία αντίστοιχης κατεύθυνσης που δόθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μέσα σε μια εβδομάδα, που είναι σε εξέλιξη οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, έχουν βεβαιωθεί εκατοντάδες παραβάσεις και έχουν αφαιρεθεί δεκάδες ζευγάρια πινακίδων από ΙΧ αυτοκίνητα, ακόμα όμως και από δίκυκλα που βρέθηκαν να είναι σταθμευμένα παρανόμως.

Ενδεικτικά, και σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος Τροχαίας Πατρών, μόνο την περασμένη Τρίτη, 6/2/2024, αφαιρέθηκαν 65 ζευγάρια πινακίδες ενώ από τις παραβάσεις αυτές οι 28 αφορούσαν παρκάρισμα αυτοκινήτων σε διπλή σειρά, κυρίαρχα στις οδούς Κανακάρη, Κορίνθου και Αγίου Ανδρέου, αλλά και αλλού, στο κέντρο και εκτός ιστορικού κέντρου. Επίσης μεγάλο πρόβλημα διαπιστώνεται και στην οδό Γερμανού όπου τα παρανόμως παρκαρισμένα προκαλούν «μπελά».

Ντεμίρης Ένθετη στο 1ο θέμα

«Συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα κατά του κυκλοφοριακού προβλήματος. Είναι όμως αγώνας πολύ δύσκολος», δήλωσε στην «Πολιτεία» ο διοικητής της Τροχαίας Πατρών Χρήστος Ντεμίρης. Εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία του, ότι: «οι πολίτες σιγά σιγά καταλαβαίνουν και αρχίζουν να προσέχουν πού αφήνουν το όχημά τους».

 

ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Καθημερινές είναι και οι ουρές πολιτών στο τμήμα της Τροχαίας Πατρών αλλά και της Άμεσης Δράσης. Πολίτες που τους βεβαιώθηκε παράβαση κι έχασαν πινακίδες, μεταβαίνουν στις αστυνομικές υπηρεσίες ζητώντας να τους «χαριστεί» ή να τους επιστραφούν πινακίδες. Αλλά μάταια αφού η εντολή του υπουργείου είναι: «μηδενική ανοχή».

 

«ΜΑΧΗ» ΑΛΛΑ… ΧΩΡΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Την ώρα, όμως, που το υπουργείο δίνει εντολή για «μάχη» κατά του κυκλοφοριακού, δεν ενισχύει και αντιστοίχως τις αστυνομικές υπηρεσίες, όπως τονίζουν συνδικαλιστές ένστολοι. «Ακόμα περιμένει ενισχύσεις η Τροχαία…», επισημαίνει συνδικαλιστής. Ενώ εκτός αυτού έγινε το επίσης απίστευτο: Αντί για ενισχύσεις έρχονται κανονικά οι εντολές για μετακινήσεις. Για παράδειγμα, την Τετάρτη ζητήθηκε απ’ την Τροχαία η μετακίνηση ενός τροχονόμου στην Αθήνα! Και μάλιστα, για απροσδιόριστο αριθμό ημερών…

 

ΟΔΗΓΟΙ «ΠΕΦΤΟΥΝ» ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Κλειστοί δρόμοι, αλλά… χωρίς προειδοποίηση

ΤΣΑΜΑΔΟΥ φωτο 3 για ΚΕΝΤΡΟ
ΤΣΑΜΑΔΟΥ

Αλλά επιπρόσθετα και ενώ είναι σε εξέλιξη η «μάχη» για τη βελτίωση του οξυμένου κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη, τα νεύρα κι οι αντοχές οδηγών δοκιμάζονται εξαιτίας δρόμων που κλείνουν λόγω έργων, χωρίς όμως προγενέστερη σήμανση και προειδοποίηση των οδηγών.

Για παράδειγμα, για τα έργα της Τριών Ναυάρχων έχουν κλείσει η οδός Τσαμαδού αλλά και η Κανακάρη από το ύψος της Σαχτούρη προς την Παπαφλέσσα.

ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΚΑΙ ΣΑΧΤΟΥΡΗ φωτο 2 για ΚΕΝΤΡΟ
ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΚΑΙ ΣΑΧΤΟΥΡΗ

Ή ακόμα και στην Άνω Πόλη, όπου ο δρόμος που οδηγεί στο Δασύλλιο και χρησιμοποιούν δεκάδες οδηγοί κάθε πρωί είναι επίσης κλειστός. «Εννοείται πως τα έργα είναι αναγκαία. Το πρόβλημα δεν είναι τα έργα αλλά το ότι δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση και σήμανση ώστε να επιλέξουμε άλλη διαδρομή και να μην βρεθούμε σε αδιέξοδο», επισημαίνει οδηγός.

ΑΝΩ ΠΟΛΗ φωτο 1 για ΚΕΝΤΡΟ
ΑΝΩ ΠΟΛΗ

 

Διπλοπαρκαρισμένα, ο… μεγάλος «γρίφος»

Τα διπλοπαρκαρισμένα είναι ο μεγάλος «βραχνάς» της πόλης, που προκαλεί αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου. Παρά τη «μάχη» που δίνεται και τις πινακίδες που αφαιρούνται, τα διπλοπαρκαρισμένα, ειδικά στην οδό Κορίνθου, αλλά και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης αποτελούν συνήθη πραγματικότητα. Μια βόλτα στο κέντρο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Η «μια στάση των δυο λεπτών» είναι τόσο διαδεδομένη που εν τέλει καθιστά κατειλημμένη μόνιμα και σταθερά μια διπλή σειρά στην οδό Κορίνθου, την Αγίου Ανδρέου, φυσικά και στην οδό που αναδεικνύεται «βασίλισσα» των διπλοπαρκαρισμένων, την οδό Κανακάρη.

Ίσως τελικά να είχε δίκιο ο διοικητής της Τροχαίας Πατρών στην πρότασή του, που εδώ και τρία χρόνια αναδεικνύει η εφημερίδα «Πολιτεία», ότι έπρεπε να απαγορευτεί η στάθμευση σε μονή σειρά σε Κορίνθου και Μαιζώνος, έτσι ώστε όσοι έχουν ανάγκη να κάνουν απλή στάση, να την κάνουν αλλά σε μονή σειρά και να μην παρεμποδίζεται η ροή των οχημάτων.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες μόνο από την οδό Κορίνθου:

φωτο για ΔΕΞΙΑ 4 φωτο για ΔΕΞΙΑ 5

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top