ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: “Βροχή” οι παραβάσεις, λόγω καιρού και λόγω σχολείων – Έκκληση στους οδηγούς από τον Χρήστο Ντεμίρη

2 ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 2

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Δημόσια έκκληση απευθύνει, μέσω της «Πολιτείας», ο Διοικητής της Τροχαίας της Πάτρας στους οδηγούς προκειμένου να αποκτήσουν ενσυναίσθηση και να μην συμπεριφέρονται με τρόπο που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη και το οποίο δυσχεραίνει τις μετακινήσεις όλων των υπολοίπων.

Η όξυνση του κυκλοφοριακού φόρτου γίνεται απότομα κάθε τέτοια εποχή, με την αλλαγή του καιρού. Το χειμωνιάτικο σκηνικό και οι βροχές αυξάνουν τον αριθμό διακινούμενων ΙΧ στο κέντρο και τις συνοικίες και ως αποτέλεσμα αυτού η κίνηση μπλοκάρει στα προβληματικά σημεία, τα οποία δυστυχώς είναι πολλά, κατά τις ώρες μεγαλύτερης αιχμής, το πρωί και το μεσημέρι.

Όπως τονίζει στην «Πολιτεία» ο ανώτερος αξιωματικός του Τμήματος, οι παραβάσεις έχουν εκτοξευτεί τις τελευταίες ημέρες και από τη στιγμή που ο καιρός άρχισε να αλλάζει. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η μετακίνηση παιδιών προς τις δραστηριότητες, (φροντιστήρια, αθλήματα, τέχνες), που επανέρχονται στην καθημερινότητα μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα.

 

ΡΑΜΠΕΣ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΣΕΙΡΑ

χρηστοσ ντεμιρης 1ο θεμα ΞΑΚΡΙΣΜΑ 1 e1694507350665

 

Ο κ. Ντεμίρης τονίζει χαρακτηριστικά ότι είχαμε ξαφνικά τον διπλασιασμό των διπλοπαρκαρισμένων ΙΧ οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους, ενώ ο ίδιος, κάθε πρωί βγάζει δύο αξιωματικούς με κλιμάκια, προκειμένου να βεβαιώνουν παραβάσεις διπλοστάθμευσης.

Επίσης αξιοσημείωτη είναι η αυξανόμενη παράβαση αναφορικά με τον αποκλεισμό προσβάσεων για Άτομα με Αναπηρία! Παρ’ όλες τις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που έχουν γίνει. Οδηγοί συμπεριφέρονται με επιδεικτικό «παχυδερμισμό», παρκάροντας το όχημα τους μπροστά από ράμπες για ΑμεΑ  και φράζοντας την διέλευση των συμπολιτών τους με χαρακτηριστική αδιαφορία.

«Δεν έχω πρόχειρους τους αριθμούς αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τέτοιου είδους παραβάσεις είναι αδικαιολόγητα πολλές και αυξημένες. Και σε αυτό θα είμαστε αμείλικτοι», προειδοποιεί ο Διοικητής της Τροχαίας Πατρών. Εξηγώντας ότι έχει δοθεί εντολή έτσι ώστε να μην χαρίζονται οι τροχονόμοι σε όποιους διπλοσταθμεύουν, αλλά ακόμα περισσότερο, σε εκείνους οι οποίοι παρκάρουν μπροστά από ράμπες ανάβασης-κατάβασης για ΑμεΑ, από καταλήξεις πεζοδρομίων και μπροστά από οδεύσεις για τυφλούς κ.λπ.. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι χρειάζεται να αποκτήσουμε συνείδηση. Για αυτό, από την μια προειδοποιώ ότι είμαστε αμείλικτοι, από την άλλη όμως επενδύω στο φιλότιμο των οδηγών απευθύνοντας τους έκκληση να σκέφτονται τον άλλον», σημειώνει ο κ. Ντεμίρης.

 

ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ

Τις διαστάσεις του προβλήματος πολλαπλασιάζει και το γεγονός του περιορισμένου ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στην Τροχαία, λίγοι μοτοσικλετιστές ανά βάρδια, και απείρως λιγότεροι από όσους χρειάζεται η διοίκηση για να μπορέσει να κάνει τα στοιχειώδη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως προκαλείται στην Όθωνος Αμαλίας, στην οδό Μαιζώνος και την Κανακάρη, λόγω της στενότητας των δρόμων σε συνδυασμό με τα πολλά διπλοσταθμευμένα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

dytiki ellada giatros syllipsi 1024x720.jpg ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΒΑΡΔΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ: Οι «Αδιάφθοροι» ξεσκέπασαν κύκλωμα ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και παράνομων συνταγογραφήσεων

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν απογευματινές- βραδινές ώρες της Πέμπτης, 29 Φεβρουαρίου ...

Comments are closed.