ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ – ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ: Κάθε καλοκαίρι τα ίδια και χειρότερα! Χρ. Ντεμίρης: “Τι άλλο να κάνω…;”

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη |

Μακριά και πέρα από τις δυνάμεις της Τροχαίας Πατρών είναι η επίλυση του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου στην περιοχή των Βραχνεϊκων που δυστυχώς παρατηρείται κάθε καλοκαίρι, στον ίδιο και χειρότερο πάντα βαθμό, χωρίς να διακρίνεται ποτέ κι από πουθενά «χαραμάδα» αποφασιστικότητας για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

Έτσι, τις ώρες αιχμής άπαντες είναι στο ίδιο έργο θεατές, με τα οχήματα να κινούνται σε διπλή κατεύθυνση και σε απόσταση εκατοστών ή και χιλιοστών μεταξύ τους, με τα δίκυκλα και τις μηχανές μεγαλύτερου κυβισμού να διαπερνούν ανάμεσα στα ΙΧ κάνοντας ζιγκ-ζαγκ. Και το όλο σκηνικό να συμπληρώνουν οι πεζοί αφού λόγω έλλειψης πεζοδρομίων, περπατούν επί του δρόμου ή πίνουν ποτό είτε όρθιοι είτε σε τραπεζάκια απ’ τα οποία παρατηρούν την κίνηση σε απόσταση αναπνοής.

2 βρανεικα 1

Μιλώντας στην «Πολιτεία» ο Διοικητής της Τροχαίας Πατρών Χρήστος Ντεμίρης, έκρουσε για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας:

Ntemiris

 

 

«Η Υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο… Έχουμε προτείνει τα πάντα, έχουμε ζητήσει να εφαρμοστούν μέθοδοι, δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει».

Αναλύοντας τις προτάσεις φυσικά περιλαμβάνει δύο βασικές και κρίσιμες όπως τις χαρακτηρίζει και οι οποίες είναι η κίτρινη διαγράμμιση που να απαγορεύει την στάθμευση οχημάτων στην μια πλευρά του δρόμου, (κάτι που μειώνει το διαθέσιμο πλάτος για οχήματα και πεζούς), καθώς επίσης και η μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου προς μία μόνο κατεύθυνση, έτσι ώστε να μην παρουσιάζεται το μποτιλιάρισμα σε τέτοιο βαθμό, ειδικά τις βραδινές ώρες.

2 διαγραμμιση 1

Επί της ουσίας, ο κ. Ντεμίρης με τα λεγόμενα του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να παρθούν αποφάσεις ανεξαρτήτου κόστους, ώστε να μην έχουμε κάποιο ατύχημα.

Ιδίως Παρασκευές και Σαββατοκύριακα, ο κίνδυνος αυξάνεται μιας και η δημοφιλής περιοχή κατακλύζεται από λουόμενους και θαμώνες καταστημάτων εστίασης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ως αργά το βράδυ.

Και αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταπολεμήσει η Τροχαία της Πάτρας φροντίζοντας να κάνει έντονα αισθητή την παρουσία της, με το ελάχιστο προσωπικό της, θέλοντας να περιφρουρήσει και να ελέγξει τα… ανεξέλεγκτα, με βεβαίωση παραβάσεων. Μόνο που η πράξη έχει αποδείξει τόσα χρόνια, ότι έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα…

Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

7 6 e1689768196358

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top