ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο του Ηλείου συγγραφέα Δημήτρη Κανελλόπουλου

utnfxavdej62e432ee54d61

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ το καινούργιο βιβλίο του Ηλείου συγγραφέα Δημήτρη Κανελλόπουλου [Νεμούτα Ηλείας, 1954], που αποτελείται από 12 ΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ, με τίτλο Στα χρόνια του κόκκινου Κόμη.

Το βιβλίο αυτό είναι μια κατάθεση μυθοπλαστικά επεξεργασμένων βιωματικών εμπειριών και αναμνήσεων από ένα κόσμο που δεν υπάρχει πια. Τον κόσμο αυτό η επίσημη ιδεολογία του καθεστώτος τον παρουσίαζε σαν ενσάρκωση των ιδεωδών της ισότητας και της δικαιοσύνης και αυτός ο απατηλός μύθος συγκινούσε και ενέπνεε εκατομμύρια ανθρώπους στο υπόλοιπο κόσμο.

Ο συγγραφέας, απροετοίμαστος και ανυποψίαστος αρχικά, καθώς κινούνταν ακόμα στον αστερισμό της επαναστατικής πίστης, βρέθηκε στη Ρουμανία, όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες και ξένοι σπουδαστές. Ζώντας και σπουδάζοντας εκεί, σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, βίωσε τη βίαιη διάλυση των ιδεολογικών ψευδαισθήσεών του και προσγειώθηκε ανώμαλα σε μια δυστοπική πραγματικότητα. Τα διηγήματά του καταγράφουν όψεις της ζωής σε μια κοινωνία στην οποία το κυνήγι της επιβίωσης, η αστυνόμευση και η πολιτική καταπίεση, η γενικευμένη καχυποψία και τα αισθήματα απόγνωσης, αναμειγνύονται με τυχοδιωκτικές περιπέτειες, στιγμές αδελφοσύνης και αλληλεγγύης στις οποίες σμίγουν σε μια πολύχρωμη συντροφιά άνθρωποι από διάφορες χώρες του κόσμου.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι ακόμα και στις πιο ζοφερές πλευρές της πραγματικότητας μπορεί να καρπίσει το δέντρο της φιλίας και να αναπτυχθούν ανθρώπινες σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο…

lignhjczbu62e432f7b5e96

You may also like

Comments are closed.