ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κύμα αλληλεγγύης από την Αχαΐα στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα, Δήμοι, κόμματα, φορείς, σύλλογοι και εργατικά σωματεία προστίθενται καθημερινά στην αλυσίδα αλληλεγγύης, ανακοινώνοντας πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Seismoi voithia1 EPA STEPHANIE LECOCQ

Ένα πραγματικό «τσουνάμι» στήριξης των σεισμοπαθών της Τουρκίας και της Συρίας, καταγράφεται στην Αχαΐα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετέχει στην πρωτοβουλία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και ανακοίνωσε πως η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από σήμερα μέχρι και την προσεχή Τετάρτη στα κτίρια των Περιφερειακών Ενοτήτων (για την Αχαΐα, στο κτίριο της Ίντρακομ, Πανεπιστημίου 254, Πάτρα) και από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. «Πέρα από τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την ηθική μας συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει το παρών στην κοινή προσπάθεια των Περιφερειών της Ελλάδας, για ενεργή στήριξη και συνδρομή στους σεισμόπληκτους πολίτες των δύο χωρών. Απευθύνω κάλεσμα στις τοπικές επιχειρήσεις, τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να ανταποκριθούν σε αυτή την πρωτοβουλία και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν χάρις στο υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που τους διακρίνει, όπως άλλωστε έκαναν σε κάθε μεγάλη δοκιμασία που αντιμετώπισαν συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔΔΕ), κινητοποίησε τους δήμους της περιοχής. Η αποστολή της βοήθειας, που θα συγκεντρώσουν όλοι οι Δήμοι, θα γίνει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Για το λόγο αυτό καλούνται οι συμπολίτες που επιθυμούν να σταθούν αλληλέγγυοι, να παραδώσουν τα είδη που προσφέρουν, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου, ενώ το πρωί της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου έως τις 11 το πρωί, οι συμπολίτες μπορούν να παραδίδουν είδη για τους σεισμόπληκτους, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

– Και η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας προχωρά στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Ως σημείο συγκέντρωσης ορίζονται τα Κεντρικά Γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π. (Κορίνθου 273Γ, Πάτρα, Τ.Κ. 26221), καθημερινά 11:00 – 13:30 μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610621050.

– Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συμμετέχει, επίσης, στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους λαούς και προτρέπει τα μέλη του, να συνεισφέρουν στα σημεία που έχουν ανακοινωθεί από τους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

You may also like

Comments are closed.