ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Κύμα» γρίπης μέσα στις γιορτές

Facebook
Twitter

Τρομάζει ο αριθμός των παιδιών που φτάνουν στα νοσοκομεία με βαριά συμπτώματα γρίπης.

Μόνο στο Αγλαΐα Κυριακού περισσότερα από 1.350 παιδιά εξετάστηκαν από τους γιατρούς 170 από τα οποία χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

«1 στα 10 παιδιά που θα εξεταστεί θα χρειαστεί νοσηλεία» σημείωσε ο παιδίατρος, Σπύρος Μαζάνης

Στην συντριπτική πλειονότητά τους οι μικροί ασθενείς διαγιγνώσκονταν με εμπύρετο νόσημα ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς 5 είναι οι ιοί που ταλαιπωρούν τα παιδιά: ο κορωνοϊός, η γρίπη, αδενοϊοί, στρεπτόκοκκος, πνευμονιόκοκκος με τους γιατρούς να προτείνουν τη χρήση μάσκας σε χώρους μεγάλου συνωστισμού.

ΗΠΑ: 14 θάνατοι παιδιών

Το στέλεχος έχει εξαπλωθεί στις Ηνωμένες πολιτείες με πολλές να καταγράφουν πολλά ή πάρα πολλά κρούσματα γρίπης την τελευταία εβδομάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν τα υψηλότερα επίπεδα νοσηλειών λόγω γρίπης των τελευταίων δέκα ετών. 14 νέοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την γρίπη.

«Κοιτώντας τις επιδημιολογικές καμπύλες, η συχνότητα των κρουσμάτων έχει αυξηθεί ραγδαία από νωρίς τον Νοέμβριο, πολύ νωρίτερα από ότι τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο λοιμωξιολόγος, Μπρους Χιρς.

Τα νοσοκομεία των ΗΠΑ εξακολουθούν να υφίστανται πίεση λόγω του υψηλού αριθμού ασθενών που νοσηλεύονται για άλλα αναπνευστικά νοσήματα, όπως είναι ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) και η Covid-19.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top