ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κυνηγοί φέρνουν σκυλιά για να βρίσκουν φόλες!

Facebook
Twitter
Προκαλούν ανησυχία τα κρούσματα θανάτωσης ζώων σε χωριά και σε αστικούς ιστούς

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημ. Πολιτεία)

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει δράση, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της θανάτωσης ζώων με φόλες, φαινόμενο που δυστυχώς και περιέργως λαμβάνει διαστάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι θηροφύλακες και μέλη του συλλόγου αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους αφού σύμφωνα με τις πηγές έχουν ήδη συμφωνήσει και προχωρήσει στην απόκτηση ειδικά εκπαιδευμένων τετράποδων που θα μπορούν να αναζητούν και να εντοπίζουν φόλες. Πρόκειται για ενέργεια με προσωπικό κόστος σε χρήμα, αν κρίνουμε από το πόσο κοστίζει όλη αυτή η διαδικασία. Μάλιστα το παράδειγμά τους φαίνεται να ακολουθούν και άλλοι αντίστοιχοι σύλλογοι ανά την ελληνική επικράτεια καθώς οι παραγγελίες από ειδικό εκτροφέα και εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος μάλιστα συνεργάζεται και με την ΕΛ.ΑΣ., στην περιοχή της Σπάρτης, έχουν γίνει κοινά για όλους τους συλλόγους κυνηγών.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη παραγγελθεί σκυλιά ράτσας Γερμανικού Ποιμενικού και Μαλινουά που ήδη βρίσκονται στο στάδιο της ειδικής εκπαίδευσής τους, και ειδικότερα, θα παραδοθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα: τέσσερις σκύλοι στην Γ΄  Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, άλλοι τέσσερρις στην Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία της Κρήτης και ίδιος αριθμός τετράποδων στην Ομοσπονδία της Στερεάς Ελλάδας.

 

«ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ»

1 φολεσ σκυλια 4 Αντιγραφή

Αυτό που τονίζουν κυνηγοί στην εφημερίδα «Πολιτεία», είναι ότι έχουν θέσει τον εαυτό τους και τον ελεύθερό τους χρόνο στην διάθεση των αναγκών για καθορισμό πολλών περιπολιών ακόμα και εντός των αστικών πολεοδομικών ιστών. Πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι μέλη – κυνηγοί δεν θα χρησιμοποιούν τα εκπαιδευμένα τετράποδα μόνο για τα σημεία και της περιοχής όπου αναπτύσσεται η κυνηγετική δραστηριότητα αλλά θα επεκταθούν και σε τοποθεσίες, είτε χωριά, είτε ακόμα και πόλεις, οπουδήποτε έχουν καταγραφεί κρούσματα θανάτωσης ζώων με φόλες και οπουδήποτε έχουν αφήσει ίχνη δράσης οι ανεγκέφαλοι δράστες που επιδίδονται σε τέτοιες καταδικαστέες και κακοποιητικές ενέργειες.

«Πρέπει με κάποιον τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχουν ανάμεσά μας κάποιοι που για ανεξήγητους λόγους βγάζουν το άχτι τους σε ζώα είτε αυτά είναι σκυλιά, γάτες, είτε οτιδήποτε άλλο. Θα κάνουμε συνεχώς περιπολίες για να σταθούμε εμπόδιο στη συνέχιση της δράσης τους, γιατί για εμάς δεν αρκεί ο εντοπισμός, σύλληψη και καταδίκη τους από την ελληνική πολιτεία. Θέλουμε να προλάβουμε το κακό προτού επεκταθεί…», δηλώνει στην «Πολιτεία» ένας από τους κυνηγούς.

 

Η ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΑ ΣΤΑ

ΔΟΥΜΕΝΑ KAI ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

1 φολεσ σκυλια 3 1

Φρικτή υπόθεση με δεκάδες σκυλιά και άλλα ζώα, οικόσιτα αλλά και άγρια, τα οποία θανατώθηκαν με φόλες αποκαλύφθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στα ορεινά Δουμενά των Καλαβρύτων.  Ήταν ανήμερα των Θεοφανείων όταν περίοικοι και επισκέπτες σε κατάσταση σοκ διαπίστωσαν δεκάδες νεκρά ζώα μέσα στον οικισμό. Αδέσποτα και οικόσιτα ζώα κείτονταν νεκρά ακόμη και στο κέντρο του χωριού! Κάτοικοι της περιοχής έχουν βρει τα ζώα τους νεκρά, ακόμη και μέσα σε κήπους.

Τουλάχιστον είκοσι αδέσποτα σκυλιά κείτονταν νεκρά στο δρόμο μαζί με άλλα ζώα. Σύμφωνα με το aigiovoice.gr που έδωσε πρώτο στη δημοσιότητα το θέμα με φωτογραφίες και βίντεο, επρόκειτο για… σκυλιά, τσακάλια, ακόμα και πάπιες που βρήκαν την ίδια τραγική μοίρα μέσα σε 1,5 μήνα.

Την υπόθεση διερευνά το Α.Τ. Καλαβρύτων έπειτα από καταγγελία που έγινε από κάτοικο του χωριού. Τα ζώα με βάση καταγγελία έχουν βρει τραγικό θάνατο από δηλητηριασμένη τροφή (εντόσθια) η οποία φαίνεται να ρίχθηκε από ασυνείδητο(ους). Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, αφού οι «μαφιόζικες» εκτελέσεις ζώων έχουν συμβεί ξανά στο παρελθόν και εναπόκειται στην μικρή κοινωνία της περιοχής να συνδράμει προκειμένου να σταματήσει αυτή η πρωτοφανής κτηνωδία.

Παρόμοια περίπτωση έγινε γνωστή και στην περιοχή του Αγρινίου, με την θανάτωση πολλών σκυλιών από άγνωστους δράστες! Μάλιστα σε αυτήν την υπόθεση παρατηρήθηκε ότι ορισμένα από τα άτυχα ζώα είχαν δεχθεί και… χαριστική βολή. Αφού δεν θανατώθηκαν από τις φόλες δέχθηκαν θανάσιμα χτυπήματα από τους δράστες που προφανώς παραμόνευαν, για να είναι σίγουροι ότι… ολοκλήρωσαν το μακάβριο «έργο» τους!

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top