ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κύπρος – Απ. Τζιτζικώστας: Δεν επιτρέπεται να υπάρχει ευρωπαϊκή περιοχή υπό κατοχή

Facebook
Twitter
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κος Τζιτζικώστας συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της Κύπρου, Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και την επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών Ελένη Λουκαϊδου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Τζιτζικώστας είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι «ένας καλός φίλος αλλά πάνω από όλα ένας διεθνής ηγέτης που πραγματικά έχει συμβάλλει ουσιαστικά στο να αλλάξει η Κύπρος, να μεταρρυθμιστεί, να αναβαθμιστεί και να γίνει γνωστό στα πέρατα του κόσμου το ζήτημα της Κύπρου το οποίο είναι ένα εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό ζήτημα».

Πρόσθεσε ότι μετά από 48 χρόνια «δεν επιτρέπεται να υπάρχει ευρωπαϊκή περιοχή υπό κατοχή και αυτό το ζήτημα πρέπει και θα κληθεί η Ευρώπη να το αντιμετωπίσει πολύ σύντομα, τώρα που βλέπουμε μάλιστα πως αφήνοντας αυταρχικούς ηγέτες ανεξέλεγκτους μπορεί τα πράγματα να εκτραχυνθούν και να οδηγήσουν σε παγκόσμιες κρίσεις.

Αυτό που έχει σημασία σήμερα, το οποίο υπογράμμισα και ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών υπό την ιδιότητα του οποίου βρίσκομαι εδώ σήμερα, είναι να έχουμε τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προσπάθεια που κάνουμε για αναβάθμιση του ρόλου των περιφερειών και των δήμων πανευρωπαϊκά.

Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι η Κυβέρνηση της Κύπρου προχώρησε μαζί με τη στήριξη της Βουλής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κύπρου στην αλλαγή του νόμου περί αυτοδιοίκησης, δημιουργώντας ισχυρότερους δήμους, αυξάνοντας και ενισχύοντας την αποκέντρωση και δίδοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πιο ενεργό λόγο και ρόλο στη λήψη αποφάσεων».

Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Επιτροπή βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο, όχι μόνο στην προσπάθεια να μεταρρυθμιστεί, να ενισχύσει τους δήμους, αλλά και στο Κυπριακό «και θα είμαστε δίπλα σας μέχρι να σταματήσει αυτό το ιστορικό πρόβλημα που υπάρχει και ταλαιπωρεί όχι μόνο την Κύπρο και τον Ελληνισμό, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, ολόκληρη τη Δύση».

Τέλος, ανέφερε ότι διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θα βρίσκεται πάντοτε «δίπλα στα δίκαια αιτήματα των Κυπρίων αδελφών μας, μέχρι να πετύχουμε το αυτονόητο. Μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Κύπρο μας, και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top