ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης από Αρχαία Ολυμπία: Οι πυρόπληκτοι στηρίζονται στο ακέραιο

Zkm KeUw
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα την υλοποίηση των μέτρων αποκατάστασης της πληγείας περιοχής από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, στην οποία προέδρευε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα μέτρα αποκατάστασης, ενώ ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος επέμενε ιδιαίτερα στα θέματα που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση της αγροτικής παραγωγής αλλά και την εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιόπουλος ζήτησε μέτρα φορολογικών απαλλαγών για τους πυρόπληκτους και κυρίως για τους παραγωγούς, τους αγρότες δηλαδή που έχουν ελαιώνες αλλά και για τους κτηνοτρόφους, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να γίνει αποκατάσταση του απολεσθέντος εισοδήματος, ώστε να καλυφθεί η απώλεια που σημειώθηκε.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο έργο αποκατάστασης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη με υπεύθυνο τον Χρήστο Τριαντόπουλο, ενώ τόνισε πως η Κυβέρνηση μέσα από μία σειρά μέτρων ενισχύει οικονομικά τους πληγέντες. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις που έχουν ήδη δοθεί μέχρι σήμερα στους παραγωγούς τονίζοντας πως το κυβερνητικό έργο αποκατάστασης συνεχίζεται ενώ οι πυρόπληκτοι στηρίζονται στο ακέραιο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Επίσης, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, βουλευτές, αντιδήμαρχοι, καθώς και στελέχη της περιφέρειας και του δήμου.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το έργο της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας με τίτλο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», που αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft.

You may also like

Comments are closed.