ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κυβέρνηση – Δημόσιοι Υπάλληλοι: Τι λέει για επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

Facebook
Twitter
041f5f84b9fdc3f1e50f3525b8345d71
Τη θέση της κυβέρνησης για το αίτημα της ΑΔΕΔΥ για επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, παρουσίασε ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης απέκλεισε τη χορήγηση του υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια και ισχυρίστηκε ότι «αν πάρει ένας δημόσιος υπάλληλος μια αύξηση 8% ή αν πάρει το δώρο αυτό είναι ισοδύναμο» όταν διαιρείται δια του 12 ή δια 14. Ο ίδιος επίσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και το μπόνους που θα δοθεί στο άμεσο μέλλον.

Ειδικότερα αναφορικά με την συζήτηση που γίνεται για τις αυξήσεις της κυβέρνησης στους δημοσίους υπαλλήλους, όπου η απάντηση είναι να επιστρέψουμε στο καθεστώς των δώρων τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι, αν υπάρχει λοιπόν τέτοιο ζήτημα, να επιστραφεί έστω κάτι από όλα αυτά, ο κ. Χάρης Θεοχάρης ανέφερε:

«Το να δώσεις ένα δώρο ολόκληρο είναι μια αύξηση κατά ένα δωδέκατο του ετήσιου μισού. Συνεπώς, πρέπει να δώσει κάποιος 8,5% αύξηση σε μία χρονιά στους δημόσιους υπαλλήλους και την επόμενη, αν θέλει να δώσει και το δεύτερο δώρο, να δώσει άλλο ένα τοις εκατό αυτής της αύξησης. Άρα, καταλαβαίνετε ότι μια τέτοια αύξηση είναι πάρα πολύ μεγάλη για τα δημοσιονομικά περιθώρια. Εξάλλου αν έχουμε ή δεν έχουμε δώρο είναι τεχνικό ζήτημα. Τελικά ο μισθός που παίρνει κάποιος είναι ο μισός που αθροίζεται στο τέλος του χρόνου. Δηλαδή είτε διαιρείται δια του 12 ή δια 14 είναι τα λεφτά τα ετήσια. Αν δηλαδή πάρεις μια αύξηση 8% ή αν πάρεις το δώρο, αυτό είναι ισοδύναμο. Αν τη δεις αυτή την αύξηση διαιρεμένη στους 12 μήνες ή τη δεις να την πάρεις μισή το Πάσχα και μισή το καλοκαίρι, δεν έχει καμιά διαφορά ουσίας. Είναι μια διαφορά, θα έλεγα γραφειοκρατικής φύσης (…). Η κυβέρνηση ήδη αύξησε τους μισθούς σε σημαντικό βαθμό στους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια, δίνοντας επιδόματα για τις οικογένειες, στηρίζοντας και τις οικογένειες των δημοσίων υπαλλήλων. Και σημειωτέον ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν παιδιά είναι αυξημένος σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Άρα, αυτά που κάνουμε για τις οικογένειες με την αύξηση του επιδόματος, πηγαίνουν σε πολύ περισσότερο κόσμο στους δημοσίους υπαλλήλους. Συνεπώς όλα αυτά που κάνουμε και με τα επιδόματα που δίνονται για την αξιολόγηση και με όλα αυτά τα πράγματα, τα δίνουμε στοχευμένα εκεί που υπάρχει παραγωγικότητα, εκεί που υπάρχει εξυπηρέτηση, εκεί που τελικά πληρούν τις προϋποθέσεις για να δώσουμε».
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top