ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κυβέρνηση: Στον «πάγο» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

Facebook
Twitter
Δυσφορία φαίνεται να επικρατεί στην Αθήνα μετά από νέο «κρούσμα» παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών, με ένα tweet του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ στο οποίο αναφέρεται στην «Μακεδονία» δίχως τον όρο «Βόρεια».

Ο Ζάεφ έγραψε στο twitter, «βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από το όνομα της χώρας του, αναφερόμενος στο αγώνα του Euro μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ολλανδίας.

Παρότι ο Ζάεφ διαβεβαίωνε πως το ζήτημα της ονομασίας της χώρας που αναγράφεται στις φανέλες των παικτών της Εθνικής, θα λυθεί σύντομα, το γεγονός ότι και ο ίδιος υπέπεσε στο ίδιο «λάθος», σήμανε συναγερμό στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το Μαξίμου έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του έναντι της Βόρειας Μακεδονίας καθώς χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, θύμισε ποιες ήταν οι διαφωνίες της Ν.Δ. στη συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος είπε πως η Ν.Δ. είχε εκφράσει τις βασικότερες αντιρρήσεις της στο θέμα «γλώσσα και ταυτότητα», που το τελευταίο διάστημα επανέρχεται διαρκώς στην επιφάνεια. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο… «και βλέπουμε», η κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top