ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

La Repubblica: Σφραγίστηκαν τα γραφεία τεσσάρων Ιταλών στο Ευρωκοινοβούλιο

Facebook
Twitter
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με την εφημερίδα La Repubblica να κάνει αναφορά σήμερα σε άλλα τέσσερα ονόματα Ιταλών τα γραφεία των οποίων σφραγίστηκαν.

Συγκεκριμένα λέγεται ότι σφραγίστηκε το γραφείο της Federica Garbagnati – σήμερα είναι βοηθός της ευρωβουλευτού Alessandra Moretti- η οποία, παρά το γεγονός ότι έκανε ένα ταξίδι στη Ντοχά για να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας, ξεκαθάρισε ότι πάντα ψήφιζε για το Κατάρ σύμφωνα με τις υποδείξεις της ομάδας της. Η Garbagnati, ωστόσο, στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Antonio Panzeri.

Ο δεύτερος είναι ο Giuseppe Meroni. Έχει και αυτός παρελθόν ως βοηθός του Panzeri και τώρα είναι στην υπηρεσία της Λάρα Κόμι, νεοεκλεγμένης από τη Forza Italia. Μεταξύ του Comi και του Panzeri, ωστόσο, παρά την πολιτική τους απόσταση, υπήρχε πάντα μια φιλία που γεννήθηκε από ένα κοινό πάθος: το ποδόσφαιρο. Η μία οπαδός της Μίλαν και ο άλλος της Ίντερ, έπαιρναν συχνά μέρος σε τηλεοπτικές εκπομπές αφιερωμένες στο ντέρμπι της Λομβαρδίας.

Η τρίτη είναι η Donatella Rostagno, με ειδικότητα  στη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο, πρώην συνεργάτης του Panzeri και τώρα της Βελγίδας ευρωβουλευτού ιταλικής καταγωγής, Maria Arena. Και πάνω απ’ όλα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ «Fight Impunity», η οποία ιδρύθηκε επίσης από τον Panzeri και βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εισαγγελίας.

Ο τέταρτος είναι ο Davide Zoggia, ένα σημαντικό όνομα της Ιταλικής Αριστεράς πριν από δεκαπέντε χρόνια. Πρώην Ιταλός βουλευτής, πιστός του Pierluigi Bersani (πρώην αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος) και οργανωτικός διευθυντής του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια της γραμματείας του κ. Epifani. Το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκε, επειδή ζούσε στις Βρυξέλλες σε ένα σπίτι που ανήκε στον Giuseppe Meroni, με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο γραφείο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Zoggia ανήκει στο προσωπικό του Pietro Bartolo (πολιτικός πολύ γνωστός για τις τοποθετήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών) αλλά και στο προσωπικό του αρχηγού της ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Brando Benifei – οι βοηθοί είναι συχνά μοιρασμένοι (μεταξύ των ευρωβουλευτών). Όλοι αυτοί οι βουλευτές έμειναν απολύτως ανεπηρέαστοι από τις έρευνες.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top