ΛΑΪΚΕΣ – ΠΑΤΡΑ: Μικροπωλητές τα “βρόντηξαν” και πάνε στα… καράβια!

Facebook
Twitter
2) λαϊκες (1)

 –  Από 145 οι εγγεγραμμένοι μικροπωλητές έμειναν 75 …

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Άφησε τον πάγκο και την λαϊκή και πήγε στα καράβια! Κι όχι ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά τρεις μικροπωλητές αποχώρησαν τον προηγούμενο μήνα. Και δεν είναι οι μόνοι που εγκατέλειψαν το δύσκολο, πια, μεροκάματο της λαϊκής αγοράς, απλά είναι αυτοί που επέλεξαν να πάνε στα πλοία. Υπάρχουν και πολλοί ακόμη πρώην συνάδελφοί τους που άφησαν πίσω τους, τους πάγκους των λαϊκών αγορών διαλέγοντας διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους. Η «Πολιτεία» το έχει γράψει από πολύ καιρό πριν, όταν πρωτο-ξεκίνησε να εμφανίζεται το φαινόμενο της παραίτησης μικροπωλητών και διαγραφής τους από το σωματείο τους.

Διαπιστώνοντας τα πολλαπλά προβλήματα και το γεγονός ότι η εξασφάλιση έστω και ενός μικρού κέρδους από την επαγγελματική ενασχόληση στις λαϊκές αγορές, πήραν την απόφαση να γυρίσουν επαγγελματική «σελίδα» αναζητώντας ένα πιο σταθερό μεροκάματο. Όπως αποκαλύπτει στην «Πολιτεία» ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Λαϊκών Αγορών Πάτρας «ο Άγιος Τρύφωνας» Δημήτρης Παπαδάτος, μόλις τον περασμένο μήνα τα «βρόντηξαν» κι έφυγαν άλλοι έξι μικροπωλητές.

Οι τρεις εξ αυτών βρήκαν νέα δουλειά ως ναυτικοί, οι δύο στα καράβια της γραμμής «Πάτρα-Ιταλία» και ο ένας στη γραμμή «Κυλλήνη – Κεφαλονιά». Άλλοι δύο έγιναν οδηγοί σε φορτηγά, «ο ένας μεταφέρει αναψυκτικά και ποτά, ο άλλος φράουλες». Ένας ακόμη, ο προκάτοχός του, πρώην πρόεδρος στο σωματείο, κ. Τζίμης Γιαννακόπουλος, εγκατέλειψε για λόγους υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 145 μέλη που είχε το σωματείο στις αρχές Ιανουαρίου 2024, στα μέσα Φεβρουαρίου είχαν μείνει 88 και τώρα αριθμούν λίγο πάνω από 75 άτομα!

0005

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top