Υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της μπισκοτοποιίας «Βιολάντα» στη Λάρισα προκάλεσαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2026.
Τα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν καταδρομική ενέργεια σπάζοντας τις τζαμαρίες της πρόσοψης με βαριοπούλες, αναρτώντας σχετικό οπτικοακουστικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της συλλογικότητας, η παρέμβαση έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Τρικάλων, το οποίο αποφάσισε την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
Ο επιχειρηματίας διώκεται για το τραγικό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από εννέα μήνες, εξαιτίας διαρροής αερίου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες γυναίκες.
Στο κείμενό της, η ομάδα καταγγέλλει ότι ο επιχειρηματίας συνεχίζει απρόσκοπτα την επιχειρηματική του δραστηριότητα προχωρώντας παράλληλα σε απολύσεις εργαζομένων που κατέθεσαν εναντίον του κατά την ανακριτική διαδικασία, ενώ κάνει ειδική μνεία στα ονόματα των πέντε θυμάτων: Βασιλική Σκαμπαρδώνη, Έλενα Κατσαρού, Σταυρούλα Μπουκουβάλα, Αναστασία Νάσιου και Αγάπη Μπουνόβα.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης


