ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΚO: Νέες κινητοποιήσεις και συγκέντρωση στην Αθήνα στις 13 Νοεμβρίου

larko
Απόφαση για σειρά δράσεων καθώς και για 24ωρη απεργία στις 13 Νοεμβρίου και κάθοδο στην Αθήνα, έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε μέχρι να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα που μας χρωστούν οι κυβερνήσεις ως εργοδότες και πολιτικοί προϊστάμενοι.

Μην τολμήσουν να σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Μην τολμήσουν να θίξουν έστω και μία θέση εργασίας. Μην τολμήσουν να βάλουν χέρι έστω και σε ένα ευρώ από αυτά που μας χρωστούν, στον μόχθο μας, στο αίμα και τον ιδρώτα μας.

Ξεκαθαρίζουμε. Από την ΛΑΡΚΟ θα αποχωρήσουμε συνταξιούχοι όταν θα μας έρθει η ώρα».

Εκτός από την απόφαση για τις 13 Νοεμβρίου, τα σωματεία αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση ότι: «Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο οικονομικών.

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας.

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου.

Παράλληλα με αυτά τα βήματα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κόμματα, δημάρχους και Περιφέρεια».

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν: Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνα (ΣΕΛ), Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας, Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Καστοριάς & Σερβίων, Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (Αθήνα).

H ΠΟΕΜ

Σε ανακοίνωσή της η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου (ΠΟΕΜ) αναφέρει: «Τα Σωματεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ενωμένα συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στη μεθοδευμένη απαξίωση της εταιρίας και την εργασιακή ανασφάλεια που επιβάλλουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αντί η ΛΑΡΚΟ να αναπτύσσεται και οι θέσεις εργασίας να αυξάνονται, αφού το προϊόν που παράγει είναι το Νικέλιο, πολύτιμο ορυκτό στις διεθνείς αγορές, η εταιρία εκποιείται και βρίσκεται εδώ και 21 μήνες σε διαδικασία «εκκαθάρισης εν λειτουργία».
Ν. Σκαραμαγκά, ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ… τα πάντα πωλούνται σε δήθεν μεγαλοεπενδυτές που βρίσκουν έτοιμες επιχειρήσεις που έχουν στηριχθεί στα χρήματα του Ελληνικού λαού, δηλαδή όλων εμάς.

Η Π.Ο.Ε.Μ. συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και καλεί όλα τα Σωματεία της Ομοσπονδίας μας να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση τους στο αγώνα των συναδέλφων στη ΛΑΡΚΟ».

You may also like

Comments are closed.

draseis patra kallitexnika ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Συμμετοχή σχολείων της Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, σε δράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα Παλαιά Σφαγεία

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε  μεταξύ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας. ...