ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Λειτουργία ΣΚ, «και βλέπουμε»… αποφάσισαν 6 ιδιοκτήτες παιδότοπων της Πάτρας

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Από τους 8 με 10 παιδότοπους της Πάτρας, προ πανδημίας, απέμειναν 6 και οδεύουν προς λειτουργία μόνο Σαββατοκύριακου, «και βλέπουμε»… Σε αυτό τουλάχιστον κατέληξαν οι έξι επιχειρηματίες του χώρου που σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας» συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για να διερευνήσουν πιθανές εναλλακτικές αντίστασης και αντίδρασης μπροστά στον κυκεώνα ‘αναδουλειά’ που έχουν προκαλέσει στις επιχειρήσεις τους η επιβολή των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων για τους μη εμβολιασμένους.

Όπως τόνισαν οι περισσότεροι, από τη μια είναι τα μέτρα και από την άλλη η όλη κακή ψυχολογία και ο φόβος που έχει καλλιεργηθεί από τη συνέχιση των κυμάτων επέλασης του κορωνοϊού. Που ως αποτέλεσμα έχουν την κατακόρυφη πτώση της κίνησης στα μαγαζιά τους, πολλά από τα οποία έχουν εξοπλιστεί μέσα από επενδύσεις… δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που ακόμα χρωστούν οι ιδιοκτήτες τους!

Στη συνάντηση των «έξι» ιδιοκτητών παιδοτόπων της Πάτρας αποφασίστηκε να τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Και αμέσως μετά, η λειτουργία των περισσότερων εξ αυτών επιχειρήσεων θα περιοριστεί μόνο στα Σαββατοκύριακα μέχρις ότου φθάσουμε στις αρχές της άνοιξης, με μόνη ελπίδα την βελτίωση της κατάστασης και του υγειονομικού κινδύνου.

«Εάν το πρόβλημα συνεχιστεί και τότε, σαφώς θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση να κάνουμε στροφή 180 μοιρών στο επάγγελμά μας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην «Πολιτεία» ο Κώστας Σπυρόπουλος, ιδιοκτήτης παιδότοπου στην Ακτή Δυμαίων. Ο περιορισμός των ημερών λειτουργίας κρίνεται απαραίτητος αφενός για δραστική μείωση των εξόδων λειτουργίας, αφετέρου για να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος χρόνος ώστε κάποιοι από τους ιδιοκτήτες να αναζητήσουν άλλη εργασία τις καθημερινές!

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 80.000 € !

Είναι κάτι άλλωστε που ήδη συμβαίνει στην περίπτωση παιδότοπων σε άλλες πόλεις, κυρίως δε στην Αττική. «Το 1/3 των επιχειρήσεων έχουν ήδη κλείσει, το άλλο 1/3 λειτουργούν με δυσκολίες και το υπόλοιπο 1/3 λειτουργούν ήδη μόνο Σαββατοκύριακα και οι ιδιοκτήτες τους έχουν βρει… μεροκάματο για να εξασφαλίσουν τα προς τω ζην», συμπληρώνει ο κ. Σπυρόπουλος.

Επισημαίνοντας στο μεταξύ ότι η απόφαση οριστικού κλεισίματος από τώρα είναι εν πολλοίς δύσκολη, καθώς υπάρχουν υποχρεώσεις που απορρέουν από τις αγορές χώρων παιχνιδιού με σύγχρονες προδιαγραφές και δεν είναι εύκολο ένας επαγγελματίας, απλώς να βάλει λουκέτο και να φύγει! Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα φουσκωτά που βλέπουμε σε παιδότοπους κόστισαν από 40 έως και 80.000 € ανά περίπτωση, δηλαδή μιλάμε για τεράστιες επενδύσεις που δεν καλύπτονται εν μέσω μιας πανδημίας.

You may also like

Comments are closed.