ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λιμενικός της χρονιάς στη Δυτική Ελλάδα με… καλλιτεχνική φλέβα

cdcd780be482ee8a8d0b3fa4790cf050 XL

Τρεις Λιμενικούς βράβευσε η Ένωση Λιμενικών Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας, για την κοινωνική εξωυπηρεσιακή προσφορά τους.

Μεταξύ των τριών ήταν και ο υπολιμενάρχης Μεσολογγίου Γιώργος Παπαγεωργίου, ο οποίος ως γνωστόν έχει δημιουργήσει πολλά γκράφιτι που έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα. Η βράβευση εντάχθηκε στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης, στην οποία ήταν παρόντα τα περισσότερα μέλη. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου ασχολείται ενεργά με την κουλτούρα των graffiti street art σκηνής από το 1984. Επηρεασμένος κυρίως από την παλιά σχολή των δημιουργών γκράφιτι της Νέας Υόρκης, η οποία υποθετικά έκλεινε τον κύκλο της γύρω στο 1981 -82, θεωρείται ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες του συγκεκριμένου είδους στην χώρα μας. Από τα φοιτητικά του χρόνια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο έχει δημιουργήσει πολλά έργα, ενώ το χρονικό διάστημα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και ενώ υπηρετούσε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, σχεδίασε τον επίσημο Θυρεό – Έμβλημα της Ειδικής Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του Λιμενικού Σώματος και πλέον αποτελεί το διακριτικό έμβλημα στις επιχειρησιακές στολές των μελών της ειδικής αυτής ομάδας.

Η εικαστική δραστηριότητα του Γιώργου Παπαγεωργίου,  είναι έντονη και στο Μεσολόγγι, όπως ήταν και στην Πάτρα την εποχή που υπηρετούσε εκεί, έχοντας αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα. Μάλιστα το σύνολο των γκράφιτι που έχει δημιουργήσει μαζί με την ομάδα του στο Μεσολόγγι, συμπεριελήφθησαν πρόσφατα σε μελέτη – εργασία του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής…

You may also like

Comments are closed.