ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λινού για νέα μέτρα: Μπορεί να φέρουν έξαρση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες

linou 24

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, ανέφερε ότι έχει κάποιες ενστάσεις για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και αφορούν στους εμβολιασμένους.

Η κ. Λινού είπε ότι οι ενστάσεις αφορούν αρχικά στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα μέτρα και αρχικά θα έπρεπε να παρουσιαστούν ως παραίνεση για τους ανεμβολίαστους και στη συνέχεια ως επιβράβευση των εμβολιασμένων. Υπογράμμισε δε με έμφαση, ότι δεν πρέπει να υπάρξει “περαιτέρω κοινωνικός διχασμός” ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η κ. Λινού τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και κυρίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα πρέπει να δίνεται έμφαση στην τήρηση των αποστάσεων και στη χρήση της μάσκας.

Η ίδια, αφού παρατήρησε ότι οι περιορισμοί που αφορούν στα θέματα υγείας δεν μπορεί να είναι θέμα ποινών, εξέφρασε τον φόβο της ότι μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μπορεί μέσα στις 15 ημέρες που θα επαναξιολογηθούν να έχουμε μια έξαρση κρουσμάτων.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι το πιθανότερο είναι να έχουμε και μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα στα παιδιά λόγω των σχολείων.

You may also like

Comments are closed.