ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Λιβάνιος: «Δεν είχαμε άλλη επιλογή από την επιστράτευση»

Facebook
Twitter
Στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας (22/3) ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ο Λιβάνιος εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας στο πρωτοφανές μέτρο της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εν μέσω συνεχόμενων ρεκόρ που καταγράφουν οι διασωληνωμένοι.

«Η επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των γιατρών είναι ένα ακραίο μέτρο το οποίο αποφασίστηκε γιατί δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια. Είχαμε εξαντλήσει τον διάλογο και τις εκκλήσεις. Ανταποκρίθηκε ένας μικρός μόνο αριθμός γιατρών που δεν καλύπτει τις ανάγκες και γι’ αυτό επιστρατεύονται 206 γιατροί», σημείωσε αρχικά ο κ. Λιβάνιος.

Σε ερώτηση για το εάν αυτό συνεπάγεται πως ανοίγει ο δρόμος για την περίπτωση που μπορεί να χρειαστεί γενική επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων σε περίπτωση που οι ανάγκες της πανδημίας το επιβάλλουν, απάντησε: «Τα νοσοκομεία έχουν μπει ήδη στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Οι μεγάλες μονάδες έχουν μπει και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ώστε να μπουν στη μάχη εάν χρειαστεί».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top