ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΕΙΑ

LIVE BLOG Ουκρανία: Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί – Αναβλήθηκε η εκκένωση της Μαριούπολης

Oukrania AP522225814321
Στα χαρτιά φαίνεται πως εφαρμόζεται μόνο η πρώτη κατάπαυση πυρός, μετά από δέκα ημέρες πολέμου, που τέθηκε σε ισχύ σήμερα στην Ουκρανία, στις πόλεις Μαριούπολη και Βολνόβακα, προκειμένου να ανοιχθούν ασφαλείς δίοδοι για την απομάκρυνση των κατοίκων.

Ο δήμος Μαριούπολης καταγγέλλει ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αποτέλεσμα η επιχείρηση εκκένωσης να αναβληθεί επ’ αόριστον.

Με τον πόλεμο να μετρά ήδη εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως αμάχους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, το προσφυγικό δράμα των Ουκρανών εκτοπισμένων συνεχίζεται και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν περάσει τα ουκρανικά σύνορα.

Τα βλέμματα είχαν στραφεί στη Μαριούπολη, την οποία τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποκλείσει, ενώ σε κατάσταση πολιορκίας παρέμενε και το Κίεβο, που εξακολουθούσε να δέχεται ανηλεές «σφυροκόπημα». Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι σε περιοχή έξω από το Κίεβο, το οποίο εξακολουθεί να πολιορκείται, έχουν εγκλωβιστεί σε συντρίμμια πολυκατοικίας τουλάχιστον 100 άνθρωποι, μετά από βομβαρδισμούς των Ρώσων.

04 03 MAPb

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Χερσώνα, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις απειλούν και το γειτονικό Μικολάιβ.


Η ρωσική Aeroflot διακόπτει τις πτήσεις της στο εξωτερικό από τις 8 Μαρτίου, εκτός από τη Λευκορωσία

Η Aeroflot, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας, θα αναστείλει όλες τις πτήσεις στο εξωτερικό από τις 8 Μαρτίου — εκτός από τις πτήσεις προς το Μινσκ της Λευκορωσίας — μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι επιβάτες με εισιτήρια μετ’ επιστροφής για τη Ρωσία δεν θα επιτρέπονται σε διεθνείς πτήσεις από τις 6 Μαρτίου εάν η πτήση αναχώρησης έχει προγραμματιστεί από τις 8 Μαρτίου, προκειμένου «για να μετριαστούν οι κίνδυνοι αδυναμίας χρήσης πτήσεων μετ’ επιστροφής προς τη Ρωσία», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την Πέμπτη, η πλατφόρμα αεροπορικών κρατήσεων Sabre διέκοψε τη συνεργασία της με την Aeroflot, της οποίας το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο ανήκει στο ρωσικό κράτος, βγάζοντας τις πτήσεις της από το σύστημα κράτησης εισιτηρίων, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.


BBC: Βίντεο καταγράφει την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου

Σύμφωνα με το BBC, το βίντεο προέρχεται από τον ουκρανικό στρατό και καταγράφει την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου από πύραυλο.


Πούτιν: Όλα οδεύουν βάσει σχεδίου – Ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Συμπλήρωσε πως μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα έκανε τις χώρες που θα την επέβαλαν, συμπολεμιστές.

Είπε επίσης ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ