ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Live ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: «Ας σταματήσει ο φαντάρος των 20 ημερών, Κασσελάκης, τις ανοησίες περί παρατηρητών, νοθείας εκλογών και αποχώρησης της κυβέρνησης»

Facebook
Twitter
mitsotakis-vouli-protasi-dispistias

Την τριήμερη συνεδρίαση της Βουλής μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κλείνει με την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δίνει απαντήσεις για τις παραιτήσεις των υπουργών.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις του υπουργού επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου λόγω του ραντεβού τους με επιχειρηματία, το οποίο προκάλεσε την ενόχληση του πρωθυπουργού.

Με ανακοίνωσή του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στο γραφείο του στη βουλή γνωστοποιήθηκε ότι: «Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

«Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό»

«Θα μιλήσω περισσότερο για την αλήθεια γύρω από αυτό το δυστύχημα. Θα είναι λιγότερες οι αναφορές μου στα πολιτικά ζητήματα. Στέκομαι με σεβασμό και με ταπεινότητα απέναντι στον πόνο των ανθρώπων που χάσαμε» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του.

«Ζήτησα συγνώμη εξ ονόματος όλων όσοι κυβέρνησαν… Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό και εκείνο το βράδυ, διαχρονικά κενά του κράτους συνάντησαν το ανθρώπινο λάθος. Αυτά λέω και σήμερα» είπε ο πρωθυπουργός.

«Είμαι εδώ, όπως ήμουν πάντα παρών όταν χρειάστηκε. Στον τόπο του δυστυχήματος, σε αυτή την αίθουσα, απουσίασα μόνο από την εξέταση των πορισμάτων της εξεταστικής επιτροπής γιατί, το λόγο για την υπόθεση δε μπορούν να τον έχουν τα κόμματα παρά μόνο η ανεξάρτητη δικαιοσύνη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλαμβάνω την ευθύνη στη μνήμη αυτών που χάθηκαν να πω την αλήθεια τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για τους διαλόγους των μηχανοδηγών

Για το ζήτημα των διαλόγων των μηχανοδηγών τη μοιραία βραδιά και τις κατηγορίες ότι «αλλοιώθηκαν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: Όλες οι συζητήσεις δεν ήταν εξαρχής στη διάθεση των ανακριτικών αρχών; Γιατί κάποιος να θέλει να αλλάξει αυτό το δεδομένο;

«Αυτή ήταν η έννοια μου; Πώς θα πειράξω τους διαλόγους; Ε δε ντρέπεστε»; είπε ο πρωθυπουργός!

«Αν ο σταθμάρχης είχε κάνει σωστά τη δουλειά του θα είχε γίνει το ατύχημα; Γιατί αμφισβητείτε κάτι που η Δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει συμβεί;» πρόσθεσε.

Για το «μπάζωμα»

Για τις κατηγορίες «μπαζώματος» ο πρωθυπουργός τόνισε: «Για να συγκαλύψουμε τι ακριβώς; Όταν ξέρετε πολύ καλά ότι εκείνη τη στιγμή το μέλημα των συνεργείων ήταν πώς θα σηκώσουν τα βαγόνια για να βρουν ποιοι είναι από κάτω!»

«Οι θεωρίες περι ξυλολίου, εννοείτε ότι ήταν σχέδιο της κυβέρνησης που έσπευσε να το συγκαλύψει. Ουδέποτε δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη! Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω την αλήθεια» είπε φορτισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πραγματογνώμονας της δικαιοσύνης λέει ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει».

«Κυρία Κωνσταντοπούλου φτάσατε στο σημείο να επικαλεστείτε τον μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ήταν παλιά εθελοντής μου. Ότι με είχε ειδοποιήσει ότι υπήρχε κάτι… Πώς τολμάτε να εργαλειοποιείτε έτσι τον πόνο και τα λέτε αυτά χωρίς ντροπή»;

«Ποτέ δεν κινήθηκε η Δικαιοσύνη με μεγαλύτερη ταχύτητα. Σε 34 άτομα έχει ήδη αποδώσει κατηγορίες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν είχε ολοκληρωθεί η 717 θα ήταν πιο δύσκολο να συμβεί το δυστύχημα. Συμφωνώ. Τοπικά όμως, λειτουργούσε σύστημα και ο σταθμάρχης έβλεπε…».

«Για την 717 πόσες παρατάσεις έδωσε ο κύριος Σπίρτζης; 6… Αν κάνατε σωστά τη δουλειά σας θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί. Τη σπάσατε σε 2 κομμάτια και μας κληροδοτήσατε μια σύμβαση με προβλήματα… Η απόφαση του υπουργείου ήταν να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα. Αυτή ήταν μια απόφαση που πάρθηκε σε πολιτικό επίπεδο».

Για την Ευρωπαία εισαγγελέα

«Η Ευρωπαία εισαγγελέας ενοχοποιεί την κυβέρνηση. Αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας περιορίζεται σε πράξεις που θίγουν τα οικονομικά της ΕΕ. Αντιφάσκει. Ξέρει καλά ότι αν η σύμβαση δεν είχε προχωρήσει, σήμερα δε θα είχαμε τηλεδιοίκηση… Πώς κάνει παρέμβαση σε μια ανοιχτή υπόθεση; Έχει ξεπεράσει το όριο της αρμοδιότητάς της».

«Ο κύριος Φάμελλος μου θυμίζει τον κύριο Πολάκη. Να βάλουμε φυλακή κάποιον πολιτικό μπας και σωθούμε. Δε με νοιάζει ποιος. Να στείλουμε δηλαδή έναν άνθρωπο φυλακή χωρίς κατηγορητήριο…».

Για τον Κώστα Καραμανλή

«Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική θα πρέπει να τεκμηριώσετε. Αλλά “πάμε να βάλουμε κάποιον φυλακή”; Δεν έχουμε πραγματικό κράτος δικαίου».

«Εμείς δε μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από καμία παραγραφή. Εμείς το κάναμε αυτό! Δεν το κάνατε εσείς».

«Αυτή η φωτό είναι το κέντρο διοίκησης της 717 της Λάρισας, που φτιάχτηκε τώρα. Με την ολοκλήρωση της 717 φτιάχτηκε. Στη συνείδηση του Κ. Καραμανλή θα πλανάται ότι αν είχε ολοκληρωθεί το ατύχημα δε θα είχε συμβεί. Αλλά δε θα μιλήσετε εσείς για την 717 όταν αυτή έπρεπε να είναι έτοιμη από το 2016!» είπε σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός.

«Αυτή τη στιγμή μόλις το 12% των ευρωπαϊκών τρένων έχει όλα αυτά τα συστήματα ασφάλειας. Στο 88% δεν υπάρχουν τέτοια συστήματα και τα τρένα δεν τρακάρουν κάθε μέρα γιατί ο κανονισμός ασφαλείας τηρείται ευλαβικά». «Κάτι αλλάζει στους ελληνικούς σιδηροδρόμους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το δημοσίευμα για τους διαλόγους του σταθμάρχη

«Ενώ για τα Τέμπη πραγματικό συμπληρωματικό κατηγορητήριο δεν έχετε τεκμηριώσει, κάνετε πρόταση δυσπιστίας με όχημα έναν παραπλανητικό τίτλο εφημερίδας… Ένα δημοσίευμα που διαψεύδεται, αφού η κρατική τηλεόραση αποκάλυψε ότι ο σταθμάρχης μιλούσε με 2 τρένα, από τις 2 Μαρτίου το ξέραμε… Το δημοσίευμα υιοθετείται από εσάς και θέτετε θέματα δυσπιστίας. Κάποιος καχύποπτος θα σας έλεγε ότι γνωρίζατε το δημοσίευμα πριν τυπωθεί η εφημερίδα…»!

«Δεν κάνατε πρόταση δυσπιστίας κύριε Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές, την ακρίβεια αλλά για ένα δημοσίευμα που επανέλαβε αυτά που γνωρίζαμε;.. Έχω την εντύπωση ότι όλα γίνονται για ένα στόχο: Να πέσει ο Μητσοτάκης!.. Φοβάμαι ότι με τις ακρότητες που υιοθετείτε εσείς ποδοπατείτε το συλλογικό πένθος και εμποδίζετε τη Δικαιοσύνη».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη

Ας μάθει και ο κύριος Κασσελάκης που απολύεται αύριο, ήταν κουραστική θητεία… Ας μάθει λοιπόν, ότι η δημοκρατίας μας γιορτάζει 50 χρόνια ζωής και κανείς δεν έχει διανοηθεί να αμφισβητήσει τις ελεύθερες εκλογές. Αυτό το κεκτημένο δεν αμφισβητήθηκε ούτε το 90 ούτε το 2000 όταν η ΝΔ έχασε για 70.000 ψήφους για να το αμφισβητήσει τώρα ο κύριος Κασσελάκης. Είναι απλά φαιδρός! Κάθε μέρα λέει και μια διαφορετική σαχλαμάρα. Θέλει να δημιουργήσει ανοσία στην ανοησία»!

«Δε θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»

«Κοινωνίες αγγέλων δεν υπάρχουν. Οι κυβερνήσεις ορίζουν τους κανόνες και αυτό οδηγεί σε συγκρούσεις… Η Ελλάδα δεν ξεχνά ούτε το Βατοπέδι ούτε τους απογόνους του. Θέλουμε να τα αλλάξουμε… Δε θα συγκυβερνήσω με κανέναν παράκετρο»!

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο. Τον κυβερνά ο κυρίαρχος λαός με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του. Και αν νομίζουν κάποιοι ότι όλα είναι εξαγοράσιμα, είναι βαθειά νυχτωμένοι. Αν κάποιος εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί ο ίδιος στην πολιτική αρένα. Όχι μέσω πληρεξουσίων».

«Αυτή η κυβέρνηση πέτυχε να καθιερώσει τα σύνορά μας, έφερε 36 δις από το ταμείο ανάκαμψης, καλείται να συμβάλει στην αμυντική αυτονομία της ηπείρου… Το μήνυμα της συνέχειας και της προόδου πρέπει να αποτυπωθεί και στην πολιτική σκηνή… Αύριο ανακοινώνουμε τον κατώτατο μισθό, τον Ιούνιο θα έχουμε μια ευρωπαϊκή μάχη πιο κρίσιμη από κάθε ανάλογη στο παρελθόν.

Όσο για τα μηνύματα τς κοινωνίας, να ξέρετε ότι εμείς διδασκόμαστε από τα λάθη μας».

Δείτε ζωντανά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντάει σε όλα όσα ακούστηκαν όλο αυτές τις ημέρες στη Βουλή ειδικά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην τραγωδία των Τεμπών. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top