Live: Σε πύρινο κλοιό η ΒΑ Αττική – Ώρες αγωνίας σε Άγ. Στέφανο, Θρακομακεδόνες και Μαλακάσα

Facebook
Twitter

Πύρινο εφιάλτη βιώνει η βορειοανατολική Αττική, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά. Σπίτια καίγονται στον Άγιο Στέφανο. Η πυρκαγιά από την αναζωπύρωση στα Βασιλικά Κτήματα στη Βαρυμπόμπη απειλεί σπίτια και αρχαιολογικό χώρο στους Θρακομακεδόνες, με τις φλόγες να έχουν κατεύθυνση και προς την Πάρνηθα, προς την πλευρά που βρίσκεται το καζίνο. 

Η φωτιά από την Ιπποκράτειο Πολιτεία κατευθύνεται προς τη Μαλακάσα και παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων φαίνεται ότι πέρασε την εθνική οδό με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο και Ωρωπό. Αναμένεται να ζητηθεί από όσους βρίσκονται στον Μαρκόπουλο να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα του Ωρωπού και όχι προς την εθνική οδό. Ανησυχία επικρατεί στην Πετρούπολη για τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στα Άνω Λιόσια. Η φωτιά αναπτύσσεται με πορεία προς το Ποικίλον Όρος, δηλαδή ανάμεσα στο Όρος Αιγάλεω και την Πάρνηθα.


Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και στον Μαραθώνα, ανέφερε απόψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής. Όπως είπε, στον σταθμό της Πάρνηθας μετρήθηκαν στις 14:47 το μεσημέρι ριπές ανέμων έως 8 μποφόρ (66 χλμ την ώρα), ευνοώντας τη δημιουργία νέων εστιών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να σταματήσουν το μέτωπο στην περιοχή Πευκόφυτο, κοντά στη Σταμάτα.

Επιχειρούν 720 πυροσβέστες, με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα και το κινητό κέντρο «Όλυμπος». Επίσης, συνδράμουν 120 πυροσβέστες από Κύπρο και Γαλλία, καθώς και πολυάριθμα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντικές ομάδες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής και των ΟΤΑ.

«Αντιμετωπίζουμε διάφορα μέτωπα και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού, κυρίως στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στη Βαρυμπόμπη και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη λίμνη του Μαραθώνα» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τουλάχιστον πέντε είναι οι ενεργές εστίες φωτιάς στη λίμνη του Μαραθώνα, ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Ροδόπολης και Σταμάτας. Δραματική είναι η κατάσταση και σε Αφίδνες και Κρυονέρι.

«Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, με σημαντικότερες στη Βαρυμπόμπη και στους Θρακομακεδόνες, όπου ζητήθηκε από τους κατοίκους να εκκενώσουν προς ασφαλή κατεύθυνση» είπε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top