ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Lockdown: Τελική ευθεία για τις αποφάσεις για SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας, γυμναστήρια

patra volta polites karavi parko 13
Στην τελική ευθεία βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του lockdown που είχε επιβληθεί για πολλούς μήνες στη χώρα μας.

Η εβδομάδα που ξεκινά θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς οι επιστήμονες αναμένεται να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν για μια σειρά άρσης μέτρων.

Από σήμερα, επιστρέφουν στις αίθουσες και στα θρανία οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων ενώ οι μαθητές λυκείου επιστρέφουν στο σχολείο μετά το διάλειμμα του Πάσχα.

Ακόμη, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, αλλά και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Κατάργηση των click away και click inside

Αυτές τις ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί και η άρση μέτρων που καθορίζουν την καθημερινότητά μας, με πρώτο και κύριο το λιανεμπόριο καθώς, από τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των SMS για τη μετακίνηση, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πρόταση από τους επιστήμονες, επίσης, είναι η κατάργηση των click away και click inside τρόπων να ψωνίζει ο κόσμος ώστε να απελευθερωθεί η κίνηση της αγοράς.

Αποφάσεις και για Γυμναστήρια, δεξιώσεις, γάμους και απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα, θα είναι σε ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι γιατροί, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, και πρόσθεσε ότι τα γυμναστήρια ανοίγουν στις 17 του μηνός, πρώτα για τους εμβολιασθέντες, και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου για τους υπόλοιπους.

Για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ. Με το άνοιγμα του τουρισμού, αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

You may also like

Comments are closed.