ΠΟΛΙΤΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Αναδρομικές εκπτώσεις για περισσότερες από 1 εκατ. επιχειρήσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

reuma 2
Λογαριασμοί ρεύματος με «ενισχυμένες» και αναδρομικές εκπτώσεις για περισσότερες από 1 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις τον Απρίλιο: Η κρατική συνεισφορά στους λογαριασμούς αυξάνεται και έρχεται να καλύψει σχεδόν ολόκληρο το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής. Ανάλογα αυξημένες για τον μήνα που έρχεται θα είναι και οι εκπτώσεις τόσο για τους οικιακούς καταναλωτές, όσο και για εκείνους που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

 

Αρτοποιεία, κομμωτήρια, εστιατόρια, καταστήματα λιανικής, καταστήματα ρούχων και όσες πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν παροχή ισχύος μέχρι 25kVA θα δουν την επιδότησή τους από τα 65 ευρώ/MWh του Μαρτίου να ανεβαίνει στα 230 ευρώ/MWh τον Απρίλιο.

Και μάλιστα αυτή η αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς ρεύματος θα «πιάσει» και τις καταναλώσεις του α’ τριμήνου. Δηλαδή ουσιαστικά θα υιοθετηθεί αυτή η επιδότηση για το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου.

Η αναδρομική επιδότηση θα δοθεί σε τρεις μηνιαίες δόσεις αρχίζοντας από τον Απρίλιο. Με αυτό τον τρόπο σχεδόν 1.160.000 επαγγελματίες θα δουν το κράτος να τους καλύπτει περίπου το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής που κατέβαλλαν.

Η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος θα ανέβει από τα 39 ευρώ του Μαρτίου στα 72 ευρώ για τον Απρίλιο.

Η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (περίπου 4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο, για τις πρώτες 150 ΚWh κατανάλωσης δίνεται επιδότηση 270 ευρώ ανά MWh, από 150 ευρώ τον Μάρτιο.

Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 – 300 KWh δίνονται 210 ευρώ ανά MWh από 110 ευρώ τον Μάρτιο.

 

You may also like

Comments are closed.