Λοιμωξιολόγοι: «Πράσινο φως» για σταδιακή άρση του Lockdown

Facebook
Twitter
Στους κόλπους της κυβέρνησης και των ειδικών είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για άρση των μέτρων του lockdown, με τους λοιμωξιολόγους όπως φαίνεται να είναι έτοιμοι να δώσουν το «πράσινο φως» για σταδιακή άρση του Lockdown.

«Στόχος είναι να βρεθεί μία ισορροπία ανάμεσα στην επανέναρξη περισσότερων δραστηριοτήτων, χωρίς όμως να γίνουν συμβιβασμοί στην εφαρμογή της κεντρικής στρατηγικής για την ανάσχεση της πανδημίας», αυτό τονίζουν κυβερνητικές πηγές ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των λοιμοξιολόγων.

Σε ποιες ημερομηνίες καταλήγουν κυβέρνηση και ειδικοί για τη μερική άρση του lockdown

Με άλλα λόγια, από την κυβέρνηση τη δεδομένη στιγμή αντιλαμβάνονται ότι το ενδεχόμενο παράτασης ενός lockdown είναι δώρον άδωρο από τη στιγμή που στο «παιχνίδι» μπαίνει η κούραση των πολιτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, έχει καταθέσει τις παρακάτω προτάσεις:

Άνοιγμα των κομμωτηρίων και των επιχειρήσεων μανικιούρ – πεντικιούρ από 22 Μαρτίου

Άνοιγμα βιβλιοπωλείων

Άνοιγμα του λιανεμπορίου σε δύο φάσεις με click away από 22 Μαρτίου με κωδικό SMS στο 13032 από 29 Μαρτίου

Παράλληλα εξετάζεται:

Η απελευθέρωση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο και με αυτοκίνητο, καθώς αυτή τη στιγμή επιτρέπεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο με SMS 6 στο 13033

Η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 21:00 τα Σαββατοκύριακα σε όλη τη χώρα καθώς ο καιρός βελτιώνεται και η μέρα μεγαλώνει

Το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς μόνο χώρους και με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και αποστάσεις μετά τις 15 Απριλίου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top