ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΛΗΣ | Ταξίδεψε στην Πάτρα για… τις μονογονεϊκές οικογένειες – Κάνει πράξη την υπόσχεση να ιδρυθεί Σύλλογος οικονομικής στήριξης

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Η «Πολιτεία» έκανε το χρέος της, αλλά και ο Πατρινός ομογενής Λουκάς Κουμπουρλής το δικό του… όπως ακριβώς το είχε εκφράσει στην εφημερίδα όταν παραμονές Χριστουγέννων διάβασε το ρεπορτάζ για τον 12χρονο που  εντοπίσαμε σε σούπερ μάρκετ και δεν τον… έφταναν τα χρήματα της μητέρας του για να αγοράσει μια… σοκολάτα!

Ευαισθητοποιημένος ο πατρινός ομογενής από το δράμα που ζουν πολλά παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών στην Πάτρα, είχε δηλώσει αμέσως την επιθυμία και πρόθεση να δημιουργηθεί μια ομάδα που να παρέχει σταθερή οικονομική στήριξη σε τέτοιες οικογένειες της πόλης, μέσα όμως από την ανιδιοτελή ενεργοποίηση πολιτών. Και δεν έμεινε στα λόγια…

Όχι μόνο άρχισε να κινητοποιεί… κόσμο, φίλους και γνωστούς, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα ταξίδεψε στην Πάτρα, από την Γερμανία που είναι ο τόπος μόνιμης κατοικίας και εργασίας του, προκειμένου να αρχίσει στην… πράξη την δημιουργία ενός τέτοιου συλλόγου.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε κατ’ αρχάς με τους δύο δικηγόρους, Μαρία Στέφου και Νίκο Αφαλωνιάτη, που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την κίνηση ανθρωπιάς και ανέλαβαν αφιλοκερδώς να προχωρήσουν τις νομικές λεπτομέρειες, που δεν είναι λίγες ούτε εύκολες…

*Στη συνάντηση ήταν και η “Πολιτεία” με τον συντάκτη του ρεπορτάζ Αχιλλέα Ροδίτη.

Κεντρική στο 2ο θέμα με Κουμπουρλή
Ο Λουκάς Κουμπουρλής (αριστερά) έχοντας μόλις φτάσει από τη Γερμανία, στη συνάντηση του με τους Δικηγόρους Νίκο Αφαλωνιάτη και Μαρία Στέφου. Παρών και ο συντάκτης της «Πολιτείας» Α. Ροδίτης

 

Εντυπωσιασμένος ο ομογενής Λουκάς Κουμπουρλής απ’ το τεράστιο ενδιαφέρον πατρινών, να συνδράμουν την προσπάθεια του για σύλλογο που θα στηρίζει οικονομικά κάθε παιδί με έναν γονέα!

 

«ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ… ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ»

Λουκάς Κουμπουρλής 2 1 e1644914732453
Ο πατρινός ομογενής, Λουκάς Κουμπουρλής

Ο κ. Κουμπουρλής δεν επεκτάθηκε σε δηλώσεις, «άλλωστε όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση προς κάθε πατρινό», τόνισε.

Φρόντισε ωστόσο να ευχαριστήσει τους δύο δικηγόρους που προθυμοποιήθηκαν να συμβάλουν στην προσπάθεια. Διευκρίνισε ότι “υπάρχει ακόμα δρόμος”, βεβαίωσε όμως ότι “το όραμα μιας έμπρακτης αγκαλιάς απλών πολιτών σε μονογονεϊκές οικογένειες, θα γίνει πράξη”.

Δηλώνοντας εντυπωσιασμένος απ’ το τεράστιο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από πατρινούς οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για να συνδράμουν τον σύλλογο. «Με πρωταρχική όμως προϋπόθεση συμμετοχής όλων, την ανιδιοτέλεια», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

 

ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ:

ΑΦΑΛΩΝΙΑΤΗΣ
Ο Δικηγόρος Νίκος Αφαλωνιάτης

«Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και η μείωση των κοινωνικών δαπανών πλήττουν κατά κύριο λόγο τις γυναίκες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αυξάνοντας τις ανισότητες σε βάρος τους» ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Αφαλωνιάτη ο οποίος τόνισε πως σ’ αυτό το περιβάλλον οι μονογονεϊκές οικογένειες καλούνται να διαχειριστούν μία σειρά προκλήσεων σε πρακτικό επίπεδο και να ανταποκριθούν στις οικονομικές και μορφωτικές ανάγκες των παιδιών τους.

«Οι συνακόλουθες αυξημένες ευθύνες, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (απουσία δεύτερου εισοδήματος, αδυναμία πρόσβασης στην αγορά εργασίας, ανεργία, η έλλειψη ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με το σύστημα πρόνοιας, το υψηλό κόστος φύλαξης και φροντίδας των παιδιών), καθιστούν ευάλωτους τους γονείς. Σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού», σημείωσε.

Προσθέτοντας: «πρέπει να στεκόμαστε δίπλα σε όλες τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Δίπλα σε κάποιους πεισματάρηδες που αγωνίζονται ανιδιοτελώς να εξουδετερώσουν τη φθορά της καθημερινότητας. Υπ’ αυτή την έννοια είμαστε δίπλα στον Λουκά Κουμπουρλή και θα συμβάλλουμε με τις δικές μας δυνάμεις στην ευόδωση της προσπάθειάς του».

21688070 10214747649508506 5891260209048085088 o
Η Δικηγόρος, Μαρία Στέφου

Από την πλευρά της η κ. Στέφου επικαλέστηκε στοιχεία «που καταδεικνύουν ότι 1 στις 5 οικογένειες είναι μονογονεική. Τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονογενείς είναι οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά. Είναι φυσικό όλες αυτές οι δυσκολίες να αντανακλώνται και στα παιδιά τους».

Κι αναφορικά με την προσπάθεια που ξεκίνησε τόνισε: «Στο πλαίσιο της δεινής οικονομικής συγκυρίας από την οποία ταλανίζεται η Ελληνική Κοινωνία είναι επιβεβλημένο να στηριχτούν οι οικογένειες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Γι’ αυτό το λόγο είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία που έλαβε ο κύριος Κουμπουρλής, προκειμένου να οργανωθεί αφιλοκερδώς μια Συλλογική προσπάθεια, δια της οποίας θα παρέχεται τουλάχιστον οικονομική στήριξη σε αυτού του τύπου τις οικογένειες».

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top