ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λούβρο: Άνδρας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα πέταξε… τούρτα στη Μόνα Λίζα

mona lisa louvros twitter
Δεκάδες επισκέπτες του Μουσείου του Λούβρου σηκώνουν τα κινητά τους. Θέλουν να απαθανατίσουν τη Μόνα Λίζα όπως δεν την έχουν ξαναδεί ποτέ και ίσως να μην την ξαναδούν. Λερωμένη με τάρτα α λα κρεμ.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της κίνησης ενός άνδρα ο οποίος αποφάσισε έτσι να διαμαρτυρηθεί για τον πλανήτη, αν και στην πραγματικότητα αυτό που τελικά λερώθηκε ήταν το προστατευτικό γυαλί του πίνακα.

Φόρεσε μια γυναικεία περούκα, έκατσε πάνω σε ένα αναπηρικό καροτσάκι και μπήκε στο μουσείο του Λούβρου όπου σχεδόν ανενόχλητος πέταξε το γλυκό που προμηθεύτηκε σε έναν από τους πιο διάσημους πίνακες ζωγραφικής που φιλοξενούνται στο μουσείο του Λούβρου.

«Σκεφτείτε τη Γη. Υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφουν τη Γη. Σκέψου το. Όλοι οι καλλιτέχνες, σκεφτείτε τη Γη. Γι’ αυτό το έκανα αυτό. Σκεφτείτε τον πλανήτη».

Ακολούθησαν στιγμές πανικού, καθώς σύμφωνα με το ισπανικό Marca, το προσωπικό ασφαλείας του μουσείου έπιασε αμέσως τον άντρα και τον απομάκρυνε, ενώ οι επισκέπτες συνέχισαν να τραβούν βίντεο και φωτογραφίες από τη «λερωμένη» Τζιοκόντα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μόνα Λίζα δέχεται επίθεση. Λόγω της παγκόσμιας φήμης του, ο πίνακας έγινε κι άλλες φορές στο παρελθόν αντικείμενο επιθέσεων, σε μεμονωμένες περιπτώσεις και με ελαφριές φθορές, αλλά και κλοπής, μια φορά το 1911.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ