ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μ. Μπεκίρης: Πήρε «πάνω του» την επέκταση του Οδοντωτού ως την Ι.Μ. Αγίας Λαύρας

Facebook
Twitter

Δρομολογείται, λοιπόν, η επέκταση του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου ως την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας. Και όπως είναι γνωστό, ως τις 17 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται σ’ εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επέκτασης, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.

Αλλά, για να μην ξεχνιόμαστε, το έργο αυτό δρομολογείται ύστερα από την επιμονή τριών ανθρώπων. Του πρώην δημάρχου Πατρέων Ανδρέα Φούρα, του δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου και κυρίως του πρώην υφυπουργού και πρώην βουλευτή Αχαΐας, νυν διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλη Μπεκίρη.

Μετά απ’ τις πρωτοβουλίες Φούρα και Παπαδόπουλου, ο κ. Μπεκίρης πήρε «πάνω του» την υπόθεση της επέκτασης του Οδοντωτού, αναλύοντας όλα τα οφέλη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και κατάφερε να εξασφαλίσει, έτσι, την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την χρηματοδότηση του. Ο δε ορίζοντας δημοπράτησης θα είναι μέσα στο 2022.

Ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος, για την ιστορία, αποτελεί έργο της περιόδου του Χαριλάου Τρικούπη που ξεκίνησε το 1889 και εγκαινιάστηκε στις 10 Μαρτίου 1896 επί κυβερνήσεως Θεόδωρου Δηλιγιάννη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top