ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Σε άλλες χώρες ο πληθωρισμός μειώνεται στα τρόφιμα, στην Ελλάδα αυξάνεται…

268296801 1436053186796372 5968930386873304796 n 1
Βασικά σημεία συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον ΑΝΤ1. Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τόνισε:

Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει εδώ και 2 χρόνια μία σειρά προτάσεων για την ακρίβεια, συνομιλεί τακτικά με τις ενώσεις καταναλωτών και έχει καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για τη δημιουργία ενιαίας αρχής καταναλωτή που θα προστατεύσει πραγματικά τους καταναλωτές.

Όμως η κυβέρνηση κωφεύει και αδρανεί, με συνέπεια η ακρίβεια που διαβρώνει τα εισοδήματα τα χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, να έχει μετατραπεί σε αισχροκέρδεια. Όλα τα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση όπως το καλάθι του νοικοκυριού, η μείωση τιμών 5%, τα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους,  το Market Pass (που αποσύρθηκε) δεν έχουν αποδώσει, ενώ η εισαγόμενη ακρίβεια που επικαλείται η κυβέρνηση είναι ένας μύθος που καταρρίπτεται καθημερινά. Προτείνουμε την μείωση ΦΠΑ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει και υποστηρίζει ότι δεν έχει αποτέλεσμα, όταν ο πληθωρισμός  τροφίμων-βάσει στοιχείων της Eurostat-έχει μειωθεί μέχρι 17 μονάδες στις χώρες που μείωσαν τον ΦΠΑ, όπως η Πορτογαλία και η Πολωνία.

 

Σε σχέση με τα προβλήματα των αγροτών ο Μιχάλης  Κατρίνης δήλωσε:

 

Οι αγρότες γνωρίζουν ότι στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ, τη μικρότερη επιβάρυνση την είχε ο πρωτογενής τομέας. Για εμάς ήταν μια συνειδητή επιλογή, γιατί αν δεν έχουμε διατροφική αυτάρκεια και αν δεν στηρίξουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση, τότε θα έχουμε προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ και πιστεύει στους αγρότες και τους στηρίζει, ώστε να υπάρξουν αποφάσεις που θα δίνουν ανακούφιση στα προβλήματά τους, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα όπως ο μηδενισμός του ΦΠΑ στο πετρέλαιο, η ρύθμιση των χρεών, η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ενώ θα πρέπει να ξανασυζητήσουμε για τη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος, η οποία είναι πολύ υψηλή και αποτρεπτική για πολλούς να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Οι αγρότες, αυτό που εισπράττουν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι μειωμένες ενισχύσεις και πετσοκομμένες αποζημιώσεις, οι οποίες καταβάλλονται πολύ καθυστερημένα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι πυρόπληκτοι αγρότες της Ηλείας που δεν έχουν αποζημιωθεί στο σύνολό τους 2,5 χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, παρά τις εξαγγελίες του ίδιου του πρωθυπουργού από την Αρχαία Ολυμπία.

You may also like

trump ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες περί υποκίνησης της εισβολής στο Καπιτώλιο – “Πράσινο” φως να κατέβει στις εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται «πολύ σκληρός για να πεθάνει» πολιτικά. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι ...

Comments are closed.

mitsotakis dap ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Ο Μητσοτάκης «άναψε» τις εκλογικές μηχανές- Τον Απρίλιο το ευρωψηφοδέλτιο, νίκη Κυρίζογλου έναντι Δούκα στην ΚΕΔΕ

Με τον χρόνο που απομένει ως τις ευρωεκλογές να είναι περίπου 3 μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει σε καθεστώς ...