ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μ.Σχοινάς για Έβρο: «Σε λίγο η Ευρώπη θα έχει το τελειότερο σύστημα διαχείρισης εξωτερικών συνόρων»

Facebook
Twitter
Σε συνοριακή περιπολία της Frontex στον ποταμό Έβρο θα συμμετάσχει σήμερα, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Θράκη.

Ο κ. Σχοινάς θα επισκεφτεί τον Μεθοριακό Σταθμό στους Κήπους, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Frontex και αξιωματικούς στη Γέφυρα του Έβρου.

«Θέλω το κέντρο βάρους αυτής της επίσκεψης να είναι η διαχείριση των εξωτερικών συνόρων. Θα ενημερωθώ από τις ομάδες της Frontex, της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής που λειτουργούν στον Έβρο.

Θα έχω μάλιστα την χαρά να κάνω μια περιπολία μαζί τους. Η Ε.Ε θα έχει σε λίγο καιρό, το τελειότερο σύστημα διαχείρισης εξωτερικών συνόρων στον κόσμο, όχι μόνο με όρους φύλαξης αλλά και με όρους διασύνδεσης των βάσεων δεδομένων που χρειαζόμαστε. Με την επίσκεψή μου στο εξωτερικό σύνορο στον Έβρο, θέλω να δείξω συμβολικά αυτήν την διαδικασία», είπε ο κ. Σχοινάς στο euronews.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Θράκη, ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα επισκεφθεί το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην περιοχή και έχει χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία, ενώ θα επισκεφτεί την έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή και θα απευθύνει ομιλία στους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής, στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

«Θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στην Κομοτηνή, στους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής και θέλω να τους πω ότι η Θράκη είναι μια απόδειξη, αυτού που λέμε ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, όπου συμμετέχουν πολιτισμοί, διάφορες παραδόσεις, μέσα σε ένα ευρωπαϊκό κλίμα με ισονομία και ίσες ευκαιρίες για όλους. Με χαρά προσβλέπω αυτήν την ευκαιρία, με αυτήν την επίσκεψη, να περάσω αυτά τα μηνύματα», σχολίασε ο κ. Σχοινάς.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top